DÜNYANIN KADINLAR İÇİN EN HUZURLU 5 ÜLKESİ 

 

ev temizliği

 

 

Kim istemez ki huzurlu bir ülkede, eşitlik ve güven içinde yaşamayı? Kadınlar için bu çok zor gibi görünse de bazı ülkelerin kadınların yaşamasına daha elverişli olduğu gerçek. Yapılan araştırmalardan derlediğimiz bu yazıda, kadınların yaşamasına en elverişli ülkeleri sıraladık. Belki bir gün ziyaret edersiniz, kim bilir?

 

 

1- Doğum İzninde Birinci: Bulgaristan

 

 

ev temizliği

 

 

Almanya, Yunanistan, İzlanda, Japonya, Türkiye gibi ülkelerin bulunduğu ve OECD ülkesi olarak adlandırılan 30 ülke arasından en uzun ücretli doğum izni veren ülke 410 günle (68 hafta) Bulgaristan. Diğer ülkeler bu konuda yasal zorunlulukları esnetirken Bulgaristan, anne olan kadınlara güzellik sunuyor. 

 

 

2- En Mutlu Ülke: İsviçre

 

 

ev temizliği

 

 

OECD’ nin “Better Life Index”- Daha İyi Yaşam Endeksi’ne göre, İsviçre’de yaşayan kadınlar 7.8 puanla yaşadıkları hayattan en memnun olanlar. Genel olarak İsviçre’de yaşayan insanların yüzde 84’ü halinden memnun.

 

 

3- Kadın Çalışan Fazla: Rwanda

 

 

ev temizliği

 

 

Rwanda, devlet dairelerinde kadın oranının en yüksek olduğu ülke. Rwanda’nın kadın çalışan oranında birinciliği elinde bulunduruyor olması biraz şaşırtıcı gelebilir. Bunun nedeni 1994 yılında yaşanan soykırımdan sonra ülke nüfusunun yüzde 70’inin kadın olması. 

 

 

4- Kadınlar İçin Güvenli Ülke: Gürcistan

 

 

ev temizliği

 

 

Gürcistan, kadınların gece sokakta tek başlarına yürürken kendilerini en güvende hissettikleri ülke. Ancak Gürcistan’ın genel olarak diğer OECD ülkelerine göre kişisel güvenlik açısından daha zayıf olduğunu da hatırlatalım. 

 

 

5- Çalışan Kadınların Ülkesi: Yeni Zelanda

 

 

ev temizliği

 

 

The Economist’in yaptığı araştırmaya göre, çalışma koşullarında cinsiyet ayrımcılığının en az olduğu ve kadınların erkeklerle eşit koşullarda yarışabildiği ülke Yeni Zelanda.
Japonya ve Güney Kore ise kadın yöneticilerin en az bulunduğu iki ülke olarak bu listenin en sonunda bulunuyor.

Web Tasarım