SAÇ DETOKSU YAPMANIN EN DOĞAL VE UCUZ YOLLARI

ev temizliği

 

 

 

Genel olarak vücudumuzdaki zararlı toksinleri atmamıza yardımcı olacak beslenme programlarına detoks denir. Detoks bakımı vücudumuzda yıpranan bölgeleri eski haline döndürmeye yarayan önemli adımlardan biri. “Kulağa pahalı geliyor” diye düşünebilirsiniz. Ancak neredeyse hiç masraf yapmadan doğal yollarla saç detoksu yapmak mümkün. Evde saç detoksu nasıl yapılır? İşte, saç detoksu hakkında bilmeniz gerekenler:

 

 

 

 

1- Saç Derinizi Temiz Tutun

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Kir ve yağın saç derinizdeki gözeneklerinizi tıkaması gibi durumların ortadan kalkması için daima saç derisinin temiz olması gerekiyor. Ancak her gün şampuanla yıkanan saç derisi zamanla zarar görmeye başlar. Hızlı yağlanan bir saç derisine sahipseniz günaşırı yıkanmaya özen gösteriniz.

 

 

 

 

2- Saçınızı Nemlendirin

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Saçlarınızın sağlıklı ve güzel görünmesini istiyorsanız nemlendirmeniz gerekir. Bu durumda tercihiniz doğaldan yana olsun. Hindistan cevizi ve argan gibi yağlar sayesinde saçlarınızı nemlendirebilirsiniz.

 

 

 

 

3- Elma Sirkesi

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Elma sirkesi saçlara oldukça iyi gelir. Saçları için doğal çözümler aramak isteyenler için elma sirkesini öneririz. Kepek sorunu için de bire bir olan elma sirkesinin diğer bir faydası ise saçları parlatmaya yaramasıdır. 

 

 

 

 

4- Boyadan Uzak Durun

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Saç boyaları, saçlarımızın en büyük düşmanıdır. Saç rengini değiştirmek adına yaptırılan saç boyama işlemleri zamanla saçlarınızı yıpratarak kimyasal yapısının da bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle saç boyalarından kaçınmalı, eğer boyatılmak isteniyorsa da doğal saç renginizden fazla uzaklaşmamayı tercih edin.

 

 

 

 

5- Doğal Yağ Bakımı

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Saç detoksunun önemli gerekliliklerinden biri de sıkça yapılan doğal yağ bakımıdır. Bu bakımlar sayesinde saçlarımız parlak, güçlü ve ipeksi bir görünüme erişebilmektedir. Bunun yanı sıra saç derisinde oluşan bir takım sorunlarında ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. Tatlı badem yağı ve zeytinyağı gibi doğal içerikli yağlar kullanmak sizi istediğiniz saçlara bir adım daha yaklaştırabilir.

 

 

 

 

6- Saçınızı Isıdan Koruyun

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Saç detoksunun önemli maddelerinden biri de saçları ısıdan korumaktır. Fön, maşa gibi ısı gerektiren aletler, saçlarınızı kurutur ve yıpratır. Saçlarınıza ısıl işlem uyguladıysanız mutlaka ısıdan koruyucu ürünlerle birlikte kullanınız.

 

 

 

7- Karbonat

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Saç diplerini temizlemekte etkili bir ürün olan karbonatın, saçları arındırdığı ve kepek oluşumlarını önlediği ortaya çıkmıştır. Karbonatı şampuanınıza ekleyerek kullanabilir veya doğrudan saç diplerinize uygulayabilirsiniz.

 

 

Web Tasarım