Evde Ayak Bakımı İçin Pratik Yöntemler

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü şu günlerde evlerimizde kendimize fazlasıyla vakit ayırabiliyoruz. Vaktimizin çoğunu kişisel bakım, kişisel hijyen gibi konulara ayırırken ne yazık ki ayak bakımı içlerinde en ihmal ettiğimiz alan olabiliyor. Oysa kadın ve erkeklerde kişisel bakımın en önemli noktası hiç şüphesiz ayak bakımıdır. Özellikle yaz aylarına girdiğimiz şu günlere evde doğal malzemeler ile yalnızca birkaç dakikada uygulayabileceğiniz doğal bakım ile daha bakımlı, ölü derilerden arınmış ve yumuşak derili ayaklara kavuşabilirsin.

 

İlk Adım; Ayak Banyosu

 

evde peeling

 

Unutmamalısın ki her hangi bir bakım öncesi bakım yapılacak bölgeyi iyice yumuşatmak çok önemlidir. İster yalnızca pedikür, istersen tam anlamıyla bir ayak bakımı olsun öncesinde muhakkak ayak derini iyice yumuşatmalısın. Bunun için derin bir kaba koyduğun ılık suya birkaç damla limon suyu ya da sirke ekleyerek ayaklarını 15-20 dakika boyunca bu suda bekletmelisin. Bu basit ayak banyosu ölü derilerin iyice yumuşamasını sağlayabilirsin.

 

Evde Ayak Peelingi

 

ayak bakımı

 

Evet hem çok basit hem de etkisi inanılmaz bir uygulamadan bahsediyoruz. Evde bulunan basit malzemeler ile ayakların sert ve kurumuş deriden tamamen kurtulacak. Bunun için sudan çıkarıp hafifçe kuruladığın nemli ayaklarını bir miktar şeker ile dairesel hareketler ile ovalamalısın. Şeker, tanecikli yapısı ile doğal ve bir o kadar da faydalı bir peeling etkisi görecektir.

 

Doğal Yağlar ile Tırnak Bakımı

 

tırnak bakımı, ayak bakımı, peeling, evde pedikür

 

İster ayak banyosu istersen duş sonrası uygulayabileceğin bu yöntem ayaklarının her an pedikürlü görünmesini sağlayacaktır. Ayakların ve tırnak derilerin iyice yumuşadıktan sonra evde bulunan doğal her hangi bir yağı fırça yardımı ile tırnak ve tırnak etlerine, etleri hafifçe geriye itme yöntemi ile uyguluyoruz. Bu yöntem hem sertleşen tırnaklarını yumuşatarak daha pürüssüz görünmesini sağlayacak hem de pedikürlü ve bakımlı bir görüntüye kavuşmanı sağlayacaktır.

Web Tasarım