KADINLAR ERKEKSİZ HAMİLE KALABİLECEK

ev temizliği

 

 

 

 

Bilimin ilerlemesi ve kadınların her şeyi tek başına yapabilmesiyle, “Çocuk doğurmak için bize ihtiyacınız var” diyen erkeklerin tahtı sallanıyor. Bilim insanları dişi insan embriyonlarından olgunlaşmamış sperm hücreleri elde etmeyi başardı. Böylece 20 yıl gibi kısa bir sürede kadınlar erkeklere ihtiyaç duymadan çocuk sahibi olabilecek.

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 


Son olarak Avustralya’da bir doğurganlık uzmanı, kadınların 20 yıl içinde erkeksiz çocuk doğurmalarının mümkün olabileceğini söyledi. Uzman Dr. David Molloy, Çinli bilim insanlarının anne ve baba olmadan 2 yavru fare ürettiğini açıkladı. Çinli araştırmacılar, bunu dişi farelerin birinden yumurta, diğerinden de yarı kromozomlu embriyonik kök hücre alarak sağladı. İki erkek fareden yavru üretme girişiminden ise sonuç alınamadı. 

 

 

 

 

Sperme İhtiyaç Kalmayabilir

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Dr. Molloy, doğurganlık ve genetik teknolojisi sayesinde aynı şeyi insanlarda da yapmanın mümkün olduğunu, kadınların sperme ihtiyaç duymadan çocuk doğurabileceklerini söyledi. Halihazırda Avustralya yasaları, etik kaygılarla buna izin vermiyor. Ancak Dr. Molloy zamanla bu anlayışın değişeceğine inandığını belirterek “Teknoloji gelişmeye devam edecek. Bunu durduramazsınız” dedi.
Avustralya’da yayımlanan Courier-Mail gazetesine konuşan Molloy, şunları söyledi:


“Bu, erkeğin sperm kalitesinin düşük olduğu heteroseksüel çiftlerin ve kadın çiftlerin kendi genetik çocuklarını doğurabilmeleri anlamına geliyor. Bir yumurtayı, bir dizi yarı kromozomla dölleyerek ve gen kurgulama yaparak insanlarda da bunu yapmak mümkün olacak” dedi.

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 


Yeni Zelanda’daki Auckland Üniversitesi’nden Dr. Teresa Holm da Çin’deki araştırmayı, “önemli bir ilerleme” olarak niteledi ve gelecekte eşcinsel çiftlerin ikisinin de genlerini taşıyan çocukları olabileceğini söyledi.
Adelaide Üniversitesi’nden doğurganlık uzmanı Robert Norman da “Konsept insan doğurganlığı için özellikle de eşcinseller açısından çok ilginç. Ama böyle bir şeye girişmeden önce mevzut belirsizliklerin ortadan kaldırılması gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

Bu Nasıl Mümkün Olabilir?

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre, daha önce de erkeklerin kemik iliğinden alınan kök hücrelerinden olgunlaşmamış sperm hücresi üreten Newcastle Üniversitesi’nde görevli bilim adamları aynı işlemi bu kez dişi embriyonik kök hücrelerde gerçekleştirdi. Haberde uzmanların, şimdi de kadınların kemik iliğinden sperm hücresi elde etmek için gerekli izinleri almaya çalıştıkları kaydedildi.

 

Kemik iliğinden sperm hücresi üretmenin, embriyonik kök hücrelerinkinden daha kolay olduğunu belirten uzmanlar bundan sonraki aşamanın, yumurta hücreyi dölleyebilmek için gerekli tüm genetik bilgileri içeren tam olarak gelişmiş spermler elde edilmesi olduğunu söyledi.

 

 

 

Kaynak: BBC Türkçe 


 

Web Tasarım