DOĞRU EMZİRDİĞİNİZDEN EMİN MİSİNİZ?

ev temizliği
 

 

 

 

Anne sütü, hem bebeğin gelişimi hem de anne ve bebek arasındaki ilişkinin güçlü bir temelle kurulması için önemli. Bu yüzden pek çok anne daha hamileyken bebeğini doğru emziremeyeceğinden ya da bebeğinin sütü kabul etmeyeceğinden dolayı kaygı duyar. İlk kez anne olan da önceden çocuğu olan da ilk emzirme döneminde panik olur. Biz de bu kaygıları taşıyan anneleri rahatlatmak için doğru emzirmenin püf noktalarını sıraladık. 

 

 

 

 

Doğru emzirme nedir?

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Doğru emzirme tekniğinde dört temel nokta vardır. Bebeğin başı ve vücudu aynı doğrultuda, düz bir hat üzerinde olmalıdır. Bunu sağlamakta zorluk çekiyorsanız bir yastık kullanarak bebeğin vücudunu destekleyebilirsiniz. Bebeğin başı, omuzları ve popo kısmının da desteklenmesi gerekir. Bebeğin burnu meme başı hizasında olacak şekilde yüzü memeye bakmalı ve anne bebeği kendi vücuduna yakın tutmalıdır. Bu sayede anne ve bebek arasındaki ilk yakın temas başlamış olur.

 

 

 

 

En Uygun Pozisyon Hangisi?

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

- Bebeği nasıl tuttuğunuz önemlidir. Ancak annenin rahat bir pozisyonda olması daha önemlidir.

- Emzirirken anne oturur pozisyonda olmalıdır.

- Sırtı dik ve bel boşluğu ile sırtı desteklenmelidir.

- Emzirirken boşta kalan kolunun altı ve diğer boşta kalan bölgelere yastık ilavesi yapılabilir.

- Emzirirken hijyen unutulmamalıdır. Emzirmeye başlamadan önce mutlaka eller yıkanmalı, tırnaklar kesilmiş olmalıdır. Günlük duş almak annenin de rahatlaması açısından önemlidir. 

 

 

 

 

Ne Sıklıkta Emzirmeliyiz?

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

- Yeni doğan bebek, her istediğinde ve en geç 3 saat aralıklarla yaklaşık 20-25 dakika boyunca emzirilmelidir. Bebek kilo almaya başladıkça, çene kasları geliştikçe ve dolayısıyla süt miktarı bollaştıkça bu süre kısalır.

 

 

 

 

Bebeğe Su Vermek Doğru Mu? 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

- Anne sütünün içerisinde bebeğin ihtiyacı olan su ve mineraller bulunur. Bu nedenle bebeklerin ilk 6 aya kadar sıcak havalarda bile sıvı içeceklere ihtiyacı yoktur. Bu tür içecekler verildiğinde bebek, anne sütünü daha az almak ister.

 

 

 

 

Bebek Hangi Durumlarda Emmek İstemez? 

 

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

 

- Bebekte oluşan enfeksiyon, burun tıkanıklığı gibi nedenlerle emme isteğinin azalması veya  pamukçuk, diş çıkarma nedeniyle ağızda sızı hissetmesi durumunda emmek istemez.


-  Annenin yanlış pozisyonda bebeğini emzirmeye çalışması, tıkalı meme ya da annedeki sütün az olması bir başka neden. Emzirme saatlerini kısıtlama ya da bebekte emmeyi öğrenmedeki zorluk. 


- Bebeğin anneden ayrılması, yeni bakıcı yada sık sık bakıcı değiştirme, aile düzeninde değişiklik, annenin hasta olması ya da mastit (göğüs iltihabı), annenin adet görüyor olması, annenin kokusunda değişiklik. 
 

 

 

Web Tasarım