HAMİLE KADINLARIN ASLA YAPMAMASI GEREKEN 10 ŞEY

ev temizliği

 

 

 

 

Anne adayı olan kadınların hamilelik sürecinde aklında pek çok soru işareti vardır. Hangi besinlerden uzak durması, hangi egzersizleri yapması gerektiği gibi onlarca bilgi kafasını karıştırır. Uzmanlar hamile kadınların yapması gerekenleri başta sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz yapmak olarak sıralar. Peki, yapılmaması gerekenleri biliyor muyuz? İşte, anne adaylarının asla yapmaması gerekenler: 

 

 

 

 

1- Dar Giysilerden Kaçının

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Hamile kadınlar karın bölgesini sıkmayacak, üzerine baskı yapmayacak çorap veya taytlar tercih edilmelidir. Çünkü baskı sonucunda pek çok hamile kadın, iş yaparken, yürürken, hatta konuşurken bile nefes almada güçlük yaşayabilir.

 

 

 

 

2- Aşırı Sıcaktan Kaçının

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Hamile kadınlar; hamam, sauna, kaplıca gibi aşırı ısı olan yerlerden kaçınmalıdır. Çünkü yüksek sıcaklık bebeğin organ gelişiminin devam ettiği ilk 3 aylık dönemde teratojen yani sakatlık yaratabilecek etkilere neden olabilir.

 

 

 

 

3- Kafein Tüketmeyin

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Hamile kadınlar kahve veya çay tüketilmemelidir. Özellikle kahvenin içindeki kafein, hamile kadınlar için oldukça zararlı olabilir. Günde en fazla bir Türk kahvesi ya da bir fincan filtre kahve içebilirler. Abartılmadığı sürece bitki çayı içilebilir. 

 

 

 

 

4- Aşırı Yemekten Kaçının

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Hamile kadınlara sıkça söylenen “İki kişilik yemelisin” ifadesi doğru değildir. Aşırı yeme hem annenin hem de bebeğin sağlığına zarar verir ve kilo kontrolünü zorlaştırır. Hamilelikte ideal kilo alımı 12 kilodur. 

 

 

 

 

5- Alkol ve Sigaradan Uzak Durun

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Bu herkes için geçerli elbette ama özellikle anne adayları hamilelik sürecinde asla alkol ve sigara tüketmemelidir. Sigara, bebekten gelişme geriliğine neden olur. Ayrıca düşük ve erken doğuma da neden olabilir. 

 

 

 

 

6- Bir Uzmana Danışarak Egzersiz Yapın

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Hamile kadınların egzersiz yapması önerilir. Ancak profesyonel birine danışmadan egzersiz yapılmamalıdır. Bunun yerine yürüyüş veya yüzme, hamile kişinin daha iyi uyumasına yardımcı olur, vücudunun direnç kazanmasını sağlar.

 

 

 

 

7- İşlenmiş Gıdalardan Uzak Durun

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Sucuk, sosis, salam ve hazır çorba gibi işlenmiş gıdalar ile dondurulmuş besinlerin tüketilmesi herkesin sağlığı için risk taşır. Ancak özellikle hamile kadınlar işlenmiş ve pişmemiş şarküteri gıdalarından uzak durmalıdır. 

 

 

 

 

8- Su İçmeyi Unutmak

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Yine herkesin sağlığı için önemli bir uyarı. Su içmeyi ihmal etmek sağlığımızı olumsuz etkiler. Özellikle hamile kadınların su içme alışkanlığı edinmesi gerekir. Bebeğin bulunduğu amniyotik sıvı sürekli kendini yenileyen bir yapıya sahiptir. Hamile kadının içtiği su amniyotik sıvıyı artırmaz fakat fazla değer faydalarını göz ardı etmemek gerekir. Hamile kadınlar günde 2.5 litre su tüketmelidir. 

 

 

 

 

9- Şeker Tüketmeyin

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Hamile kadınlar fazla şeker ve tatlı tüketmekten kaçınmalıdır. Fazla şeker, düşüğe, bebek ölümlerine neden olabilir ve bebeğin doğum ağırlığının artmasına yol açarak doğum esnasında anneyi zorlayabilir.

 

 

 

 

10- Her Gün Duş Alın

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Hamilelik döneminde aşırı terleme ve vajinal akıntı daha sık yaşanır. Bu yüzden hamile kadın her gün banyo yapmalıdır. Bu durum anne adayını hem rahatlatır hem de temiz olmasını sağlar.

 


 

Web Tasarım