ÇOCUK SAHİBİ OLMAK İSTEYENLER, BUNLARA DİKKAT EDİN

ev temizliği

 

 

 

Çocuk sahibi olmak isteyen her çiftin dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Özellikle kadınlar bu süreçte daha sağlıklı tercihler yapmak zorunda kalır. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz bunların başında gelir. Peki, çocuk sahibi olmak isteyenler nelere dikkat etmeli? İşte, sağlıklı bir kadının hamile kalma şansını artıracak bazı öneriler: 

 

 

 

1- Adet Döngüsünü Takip Edin

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

Hamile kalmak isteyen bir kadın, regl döngüsüne hakim olmalıdır. Bazı kadınların periyotları düzenli olmayabilir, yani aydan aya değişkenlik gösterir. Bu bilgileri bir takvim üzerinde belirleyerek, kadın yumurtlama dönemini ve dolayısıyla en doğurgan olduğu günleri takip edebilir. Kadınların her ay en doğurgan olduğu dönemi belirlemesine yardımcı olacak birkaç metot vardır.

 

 

 

2- Gövde Sıcaklığını Takip Edin

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Bir diğer yöntemi de bazal gövde sıcaklığının takip edilmesidir. En az 3 regl döngüsü süresince kadın yataktan çıkmadan önce her sabah vücut ısısını ölçer. Bir kadın yumurtladıktan sonra, vücut ısısı yarım dereceden biraz daha az yükselir. Vücut ısısındaki bu hafif değişikliğin ardından gelen 2-3 gün kadınların en doğurgan oldukları zamandır.

 

 

 

3- Doğurgan Dönemde Cinsel İlişki

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

Araştırmalar, yumurtlamadan 2 gün önceki cinsel birleşmelerin hamilelik ile sonuçlanma oranının yüksek olduğunu gösteriyor. Doğru bilinen bir yanlış var ki o da cinsel pozisyonun hamilelik şansını artırdığı. Buna dair hiçbir bilimsel kanıt yoktur. 

 

 

 

4- Sağlıklı Bir Vücut Ağırlığı
 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Hamile kalmak isteyen bir kadın ne çok zayıf ne de çok kilolu olmalıdır. Kilolu kadınların normal kilolu olanlara göre hamile kalma şansı yarı yarıya düşerken, zayıf kadınlarda oran dörtte birdir. Vücutta aşırı yağ depolanması östrojen hormonunun aşırı üretimine neden olur. Zayıflık ise düzensiz adet döngüsüne ve yumurtlamanın neredeyse tamamen durmasına neden olabilir.

 

 

 

5- Prenatal Vitamin Alın
 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Hamile kalmak isteyen bir kadının prenatal vitamin alması önerilir. Bu şekilde kendisine en uygun ürünü seçmek için şansı olur ve hamilelik sürecinde bu seçime sadık kalabilir. 
Bir diğer seçenek de folik asit ve B vitamini içeren günlük multi vitaminlere yönelmektir. Folik asit tüketmeye erken başlamak önemlidir çünkü bebeğin beyin ve omurga gelişimi ilk 3-4 haftada başlar, yani pek çok kadın hamile kaldığının farkına varmadan önce.

 

 

 

6- Sağlıklı Beslenme
 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Doğurganlığı destekleyen belirli bir beslenme tarzı olmasa da sağlıklı beslenmek; gerekli kalsiyum, protein ve demir alumina yardımcı olur. Bu, çeşitli meyve ve sebzeler, yağsız protein, kepekli tahıllar, süt ve süt ürünleri gibi kaynaklardan yemek anlamına gelir. 
Ayrıca kafein tüketimine de azaltılmalıdır. Günde 500 miligramdan fazla kafein tüketmek doğurganlığı azaltır.

 

 

 

7- Yaşa Dikkat!

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

 

Bir kadın yaş aldıkça yumurtalarındaki miktar azalır ve hamile kalması zorlaşır. 30’lu yaşlarından itibaren kadınların doğurganlığı kademeli olarak düşmeye başlar. 37’den sonra bu düşüş keskinleşir ve 40’dan sonra daha da azalır. Yaş aldıkça bu düşüşler hamile kalmayı zorlaştırır.

 

 

 

8- Sigara ve Alkolden Kurtulun 

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

Sigara ve alkol kadınlarda da erkeklerde de doğurganlık problemleri yaratır. Sigaradaki kimyasallar, nikotin ve karbon monoksit gibi, kadınların yumurtalarının ve erkeklerin spermlerinin kalitesini düşürür. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız hem sigaradan hem de alkolden uzak durmalısınız. 

 

 

Web Tasarım