5 Adımda Pratik ve Kusursuz Banyo Temizliği

    1. Fazlalıklardan Kurtulun

Banyo temizliğe başlamadan önce hem daha rahat hareket edebilmeni hem de kimyasal kokularının üzerine sinmemesi için banyoda bulunan tekstil ürünlerinden kurtulmalısınız. Kirli sepetinizdekileri organize ederek sırayla makinaya atın. Temiz havlu diğer ürünlerinizi temizlik boyunca banyo dışında çıkarın. Çöp kutusunu boşaltıp cifle yıkarak kurumaya bırakın, böylece kendinize daha konforlu bir çalışma alanı oluşturmuş olacaksınız.

 

    2. Önce Derzler

Kullandığımız banyoların büyük bir alanı genelde fayanslarla kaplı olur, işte bu fayansların arası ne kadar kirli ve kararmışsa banyomuz o kadar kirli görünecektir. Bu işlem ihtiyacımız olan şey yalnızca eskimiş ve kullanmadığınız bir diş fırçası. Havalandırmanın açık olduğundan eminseniz diş fırçasına çamaşır suyuna sokup fayans aralarını ovalayarak renklerinin açılmasını sağlayabilirsiniz.

    3. Deterjanla Bekletin

Siz diğer işlerinizi hızlı bir şekilde hallederken bakterilerden kurtulmak için klozet, lavabo ve duşakabin içine cif dökerek beklemeye bırakın.

      4. Detayları Aradan Çıkarın

Klozet ve lavabolarda cif dökerek beklemeye aldığınız sırada musluk ve aynaları aradan çıkarıyoruz. Musluk başlıklarına ve tezgahlara sprey şişesi kullanarak çok amaçlı temizleyicileri sıkıp süngerin yumuşak tarafı ile ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz. Aynalarınız için cam sil ve temizlik bezleri aynalarda oluşan lekelerden pratik bir şekilde kurtulmanızı sağlayacaktır.

       5. Zemin Arındırın

Cif dökerek beklettiğimiz klozet, lavabo ve duşakabini iyice ovarak lekelerden arındırın ve mümkünse sıcak su ile durulayın. Son işlem olarak zeminde bulunan kıl, tüy vb şeylerden kurtulmak için süpürge yardımı ile zemini temizleyin. Zemini atıklardan arındırdıktan sonra zeminde bulunan fayanslar için kullanacağınız deterjanı sprey şişesi kullanarak zemine sıkıp bir ovma fırçası aracılığı ile lekelerden ve mikroplardan kurtulabilirsiniz.

İpucu: Doğal Banyo Kokunuzu Oluşturun

Size ferahlık hissi verecek olan lavanta, portakal, limon gibi bitki yağlarını kullanarak hazırlayacağınız doğal kokularını sprey şişesi kullanarak temiz ve hoş kokan bir banyoya sahip olabilirsiniz.

Web Tasarım