Evimi Temizlemeye Nereden Başlamalıyım ?

Evimi Temizlemeye Nereden Başlamalıyım?

Her işte olduğu gibi ev temizliğinde de düzenli ve programlı çalışmak hem daha az yorulmanıza hem de zamandan kazanmanızı sağlar.

Ev temizliği için ;

 

 

 

1- Çöpler

Öncelikle evinizde bulunan tüm çöpleri büyük bir çöp poşetine koyun ve çöpleri evinizden uzaklaştırın.

 

2 - Evinizi Havalandırın

Evinizden çöpleri arındırdıktan sonra oluşan kötü koku gitmesi için tüm camları açın. Evinizin havalanması temizlikten de önce gelir. Evinizde temizlik yapmasınız bile mevsim farketmeksizin her gün havalandırın. Unutmayın ki evinizin temiz olmasını hissettiren ve gösteren şey evinizin havasının temiz olmasıdır.

 

 

3 - Duvardaki Lekeler

Eğer evinizdeki duvarların tamamını silecek vaktiniz yoksa tüm evin duvarlarını gözden geçirin, duvarlarınızdaki gözle görülür lekeleri belirleyin. Sirkeli su ile yada yoğun kimyasal madde içermeyen deterjanlı su ile duvarınızın boyasına ve dekorasyonuna zarar vermeden silin. Evinize ilk girdiğinizde göze çarpan ilk yerler duvarlardır. Duvarlarınız ne kadar temiz ise eviniz o kadar temiz görünür.

 

4 - Camlar Ve Perdeler

Evinizde bir diğer göze çarpan yerler ise camlarınız ve perdelerinizdir. Önce tüm perdelerinizi çıkarın ve çamaşır makinesine atın. Perdeleriniz çamaşır makinesinde yıkanırken sizde camlarınızı silebilirsiniz. Camlarınız çok kirli değil ise cam silme bezleri ve cam silme suyuyla silebilirsiniz. Eğer camlarınız çok kirli ise cam silme suyu yerine daha doğal ve etkili olan sirkeli su ile silin. Sirkeli su ile silinen camlar hem daha uzun temiz kalmasına ve daha temiz etki eder. Eviniz yüksek katta ise tehlikeli camlar için profesyonel temizlik şirketlerinden yardım alın.

 

5 – Ortalığı Toparlayın – Toz Alın

Etrafınızda ev temizliği yaparken temizliğe engel olan eşyalarınızı toparlayın. Sonra toz alma işlemine başlayabilirsiniz (bu hepimizi yoran kısım) . Cam sehpalarını ve vitrin camlarını cam silme suyu ile yapabilirsiniz. Mobilya dahil tüm eşyaların tozu alındıktan sonra banyoya geçebilirsiniz

 

6 – Banyo Ve Tuvalet Temizliği

Ev temizliği denilince akla gelen en önemli yer banyodur. Banyo ve tuvaletin sürekli kullanılması , hijyen seviyesinin en üst seviyede olması ve sağlık açısından temiz olması çok ama çok önemlidir. Önce klozeti temizleyin, klozeti temizlerken kanallara özen gösterin, ardından duşakabin ve küveti temizleyin sonra lavabo .tezgah ,dolapları ve son olarak ta yerleri silin.

 

7 – Mutfak Temizliği

Düzenli bir mutfak her zaman evinizin havasını değiştirmeye yeterlidir. Genel ev temizliğinin dışında mutfağınızı sürekli düzenli ve temiz tutmalısınız. Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.

 

8- Yerleri Süpürüp Silin

Evinizde ekstra başka bir durum yoksa son aşamaya geldik demektir. Evinizin her yerini süpürün ve sonra silmeye başlayın. Eğer zemininiz ahşaptan oluşuyorsa silme suyunun içine yarım çay bardağı sirke katabilirsiniz. Sirkeli su ile siline ahşap zemininiz hem daha yeni gösterecek hem de uzun süre temiz kalmasını sağlayacaktır.

Ev temizliği , temizlikçi kadın , temizlik şirketi , beylikdüzü ev temizliği, avcılar ev temizliği , beylikdüzü temizlikçi kadın , beylikdüzü temizlikçi bayan

Web Tasarım