HALI TEMİZLEMEK İÇİN EN PRATİK VE EKONOMİK 5 YÖNTEM


ev temizliği

 

Ev temizliği yaparken halılarımızı süpürsek bile hijyen sağlamak için yeterli olmaz. Peki, ev ekonomisini sarsmadan halı temizliği nasıl yapılır? Halıları kolay temizleyebilmek, inatçı lekeleri ve kalıcı kokuları gidermek için birkaç basit yöntemi ve kullanacağınız malzemeleri sıraladık: 


1. Ekonomik Malzeme: Arap Sabunu

 

ev temizliği

 

Halı temizlemek için halı şampuanı kullanmak yerine arap sabunu kullanmak daha etkili ve ekonomik bir yöntem. Arap sabunu ve su ile yapacağınız karışımının içine bez batırın. Ardından halınızın üzerini bastırarak silin. Su ile durulama yapın ve kurumaya bırakın.


2. Halıları Parlatacak Malzeme: Mısır Nişastası 

 

ev temizliği

 

Halıdaki zorlu yağ ve boya lekelerini çıkarmada en etkili yöntem mısır nişastasıdır. Bir paket mısır nişastasını lekeler üzerine serpin ve beş dakika bekletin. Ardından sirkeli su ile halınızı silin ve lekelerden kurtulun. 


3. Zorlu Leke Uzmanı: Amonyak 

 

ev temizliği

 

Amonyak halıdaki yağ, boya ve mürekkep gibi zorlu lekeleri çıkaran etkili bir temizleyicidir. Su ile inceltirseniz halıya da zarar vermez. Halıda genel silme işlemi yapacaksanız temizlik suyuna bir çorba kaşığı kadar ekleyerek de kullanabilirsiniz. 


4. Her Eve Lazım: Beyaz Sirke

 

ev temizliği

 

Beyaz sirke ile özellikle meyve ve meşrubat lekelerini kolayca temizleyebilirsiniz. Leke üzerine bir fincan beyaz sirke, 2 fincan su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı ile hazırladığınız solüsyonu sürebilirsiniz. Yumuşak bir bezle halınızı silmeniz yeterli olacaktır. 

 

5. Ev Temizliğinin Baş Tacı: Karbonat 

 

ev temizliği

 

Ev temizliğinin baş aktörlerinden biri de karbonat. Halının üzerine serpin. Bu şekilde yarım saat boyunca bekletin ve ardından elektrik süpürgesi ile süpürün. Sonra duru su ile yavaşça silinerek temizleyebilirsiniz.

Web Tasarım