Gerçekten Hijyenik Bir Eve Sahip Olmak İçin Bu Adımları Uygulamayı Unutma

Son günlerde ülkemizde yaşanan Covid-19 nedeni ile profesyonel ev temizliği hizmetleri de bir çok sektör gibi kısıtlandı. Özellikle virüsle mücadelede önemi artan ev temizliği hepimiz için en dikkat edilmesi gereken işlerden biri. Peki yeterince hijyenik bir eve sahip olamk için yapmamız gerekenleri biliyor muyuz? Ya da ev temizliği ile evi nasıl dezenfekte edebiliriz.
İşte yoğun bir vakit ve çaba harcanan ev temizliğini yaparken dikkat edilmesi gerekenler…

 

Elektrikli Süpürgen Yeterince Hijyenik mi?

 

dezenfektan, hijyenik temizilik, coronavirüsten korunma

 

Şu günlerde evlerinde kalan herkesin ilk cümlesinden biri hiç şüphesiz günde birden fazla kez evi süpürdüğü oluyor.  Temiz bir ev için en önemli adım olan süpürme işleminde kullandığımız süpürgeler acaba  gerçekten verimli çalışıyor mu? Ye da evi temizleyeceğini düşündüğümüz süpürgeler yeterince temiz mi? Tüm bunlardan emin olmak için süpürge torbasını ve filtresini temizleme sıklığını arttırmalı, gerekiyorsa süpürge kısmını değiştirmeli, yılda bir kez mutlaka servis bakımını yaptırmalısın.

 

Mutfak Bezleri ve Mikroplar!

 

 

Mutfakta en çok mikrop taşıyan eşyalardan biri de en sık kullandığımız ürünlerin başında gelen süngerler oluyor. Dolapları, fırını, tezgahı kısaca aklımıza gelebilecek her yeri bu süngerlerle temizliyoruz. Üzerinde binlerce mikrop barındıran süngerlerin yeterince temiz olduğundan emin olmamız gerekiyor, aksi takdirde sağlımıza riske atacak tehditler ortaya çıkıyor! Bunun için de bulaşık makinesini kullanabileceğini biliyor muydun? Süngerlerini makineden çıktığında atmadan önceki hali ile aradaki farkı göreceksin. Ancak biz yine de lekelenmiş ve parçalanmış süngerleri çöpe atmanı tavsiye ederiz. 

 

Bulaşık Makinesi ve Çamaşır Makinesini Aşırı Doldurmayın

 

ev hijyeni, el yıkama, dezenfeksiyon

 

Bütün gün evde zaman geçirdiğimizden bulaşık ve çamaşır makineleri hiç olmadığı kadar çok tıka basa doluyor. Ancak bu durum hem makinedekilerin yeterince temizlenmemesine hem de bulaşı k-çamaşır makinelerinizin ömrünün kısalmasına sebep oluyor.

Bunun yerine bulaşıkları ya da çamaşırları kategorize ederek makineye atmak en doğrusu. Böylece hem makinelerinize zarar vermemiş hem de bulaşıklarınızın ve kıyafetlerinizin makineden daha temiz çıkmasını sağlamış olursunuz.

 

Çöp kovasını ihmal etmeyin

 

ev temizliği, coronavirüs hijyeni, dezenfekte

 

Ev temizliği sırasında sıklıkla ihmal edilen bir aşama; çöp kovası temizliği! Çöp kovalarını her türlü ev atıkları ile dolduruyor ve her gün kullanıyoruz ama zamanla tam bir mikrop ve bakteri yuvası haline gelen çöp kutularını ne sıklıkla temizliyoruz Bunun için En az haftada bir olmak üzere çöp kovasını sabunlu ve muhakkak sıcak suyla yıkamayı ev temizliği rutinine eklemelisin. Bir diğer önemli nokta ise çöp kutunu kullanmaya başlamadan önce iyice kurutman böylece bakteri oluşumunu minimuma indirebilirsin.

 

Web Tasarım