Evinde Fark Edemediğin Tozlar Sağlığını Riske Atabilir.

Hepimiz evimizde oluşan tozlardan kurtulmanın en iyi yönteminin ev temizliği olduğunu düşünürüz. Ancak çoğu zaman bu temizlik ile aslında tozun tamamından kurtulamayız. Fark edemediğimiz ve havaya karışan bu tozlar solunum yollarımızda ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Evinde oluşan toz; kumaş atıkları, saç, deri döküntüleri ve kir parçacıklarından oluşur. Ev temizliği ile tozlardan kurtulmaya çalışsak da bu ancak geçici bir çözüm sunacaktır. Oysa uygulayabileceğin doğal ve basit yöntemler ile evinde oluşan tam yöntemleri senin tamamen azaltabilirsin.  İşte bu pratik ve basit yöntemleri senin için sıraladık.

 

Önceliğimiz Toz Süpürmek

 

ev hijyeni, ev temizliği, ev dezenfeksiyonu

 

Ev temizliği sırasında elbette hepimiz evi süpürürüz. Ancak havaya dağılan tozlar ne yazık ki standart ev temizliği ile ortadan kalkmıyor. Havaya yayılan ve sağlığımızı tehdit eden tozları en aza indirmek için yüksek vakum gücüne sahip filtreli elektrik süpürgesi ile tozların yoğun olarak yerleştiği halı ve kumaş yüzeyleri süpürmeyi unutmuyoruz.

 

Çöp Kutun Dışarıda Olsun

 

virüsten korunma yolları, ev temizliği, dezenfektan

 

Hepimizin sık sık yaptığı hatalardan biri de çöp kutusuna evde tutmak. Ev temizliği sırasında elektrik süpürgesinde filtresinde oluşan tozu makinadan çıkarıp doğruca evdeki çöpe attığımızda aynı toz tüm havaya karışarak evinde yayılıyor ve sağlığını tehlikeye atıyor. Evde oluşan tozlardan tamamen kurtulmak istiyorsan, çöp kutunu evinin dışında tutmayı ihmal etmemelisin.

 

Nevresimlerin Tam Bir Toz Yuvası Olabilir

 

nevresim, akar, nevresim temizliği, ev temizliği

 

Ne yazık ki nevresim ve çarşaflarımızı ev temizliği yaptığımız kadar sıkı aralıklarla değiştirmiyor ve yıkamıyoruz. Oysa çarşaflar, battaniyeler, yorganlar ve yastıklar, tozun birikmeye en meyilli olduğu yerlerdir ve tüm gece bu tozlu havayı soluyarak sağlığımızı riske atıyoruz.  Yatak takımını 15 günde bir yıkayarak bunun önüne geçebilirsin.

 

Ev Temizliği Rutinini Değiştir

 

levent ev temizliği, ev temizliği, beşiktaş ev temizliği, nişantaşı ev temizliği, maslak ev temizliği,

 

Hepimiz düzenli aralıklarla genel ev temizliği yaparız, ancak bu ev temizliği rutininde duvar silmeyi zaman alması ve yorucu olmasından olayı ihmal edebiliyoruz. Oysa duvar dipleri ve köşeleri tozun en çok biriktiği alanlar oluyor. Duvar köşelerinde biriken tozlar en ufak bir hareket ile havaya karışarak sağlımızı tehlikeye atıyor. Bunun önüne geçmek için ayda bir kez ev temizliği rutinine tüm duvarları ıslak bir bez ile silmeyi eklemelisin. Böylece kurumuş ve birikmiş toz kalıntılarından tamamen kurtulabilirsin.

Web Tasarım