EN SIK YAPTIĞIMIZ EV TEMİZLİĞİ HATALARI

ev temizliği

 

 

 

 

Yaşam alanımızın temiz ve ferah olması için ev temizliği işini düzenli olarak yaparız. Kimileri yoğun çalışma temposundan dolayı ihmal eder kimileri ise vakti olduğu için ev temizliği işini haftanın belirli günleri düzenli olarak yapar. Ne sıklıkla ev temizliği yaparsak yapalım, hemen herkesin yaptığı bazı hatalar vardır. İşte, en sık yaptığımız ev temizliği hataları: 

 

 

 

 

1- En Çok Kullanılan Eşyaların Temizliği

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Yatak çarşafları, havlular, giydiğimiz kıyafetler veya evdeki halı gibi eşyalar... Bazen bu eşyaların temizliğini sık yapmayabiliyoruz. Ancak iyi bir ev temizliği işinden bahsedeceksek öncelikle en sık kullandığımız eşyaların temizliğine dikkat etmemiz gerekiyor. Örneğin; yatak çarşaflarını haftada 1, havluları ise her 3-4 kullanımda bir yıkamamız gerekiyor. 

 

 

 

 

2- Temizleme Aletlerini Yanlış Kullanmak 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Elektrik süpürgesi, ütü gibi ev aletlerinin kutusundaki küçüklü büyüklü malzemelerin hepsinin bir amacı olduğunu unutmayın. Örneğin; ev temizliği yaparken en sık kullandığımız eşyalardan biri olan elektrik süpürgesinin ince ağızlı aparatını kullanmamız gerekir. Doğru aparatı kullanmamak sadece ev temizliği süresini uzatır. 

 

 

 

 

 

3- Ev Temizliği İçin Yanlış Ürünler Seçmek 

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Daha temiz olacağını düşünerek temizlik ürünlerini karıştırarak kullanmayı tercih ediyoruz. Unutmamak gerekir ki temizlik ürünleri, çok da fazla bilgiye sahip olmadığımız kimyasal içeriklere sahiplerdir. Bu kimyasal içeriklerin sağlığınızı olumsuz şekilde etkileyeceğini unutmayın.

Bunun yerine sirke, karbonat, limon gibi mutfağınızda bulunan malzemeler ile kendi doğal temizlik ürününüzü yapabilirsiniz.

 

 

 

 

 

4- Güneşli Günlerde Cam Silmek

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

 

Güneşli günlerde ev temizliği yaparken cam silmek aslında bir hatadır. Çünkü güneş ışınları camı ısıtır, bu da parlamalara sebep olur. Yani iyi temizlediğinizi sanırsınız ancak bu durum aldatıcıdır. Sabahın erken saatlerinde silmek en doğru yöntemdir. 

 

 

 

 

5- Tuvalet Fırçasını Temizlemek

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Tuvalet fırçasını kullandıktan sonra hemen yerine koymak yerine önce yıkayıp sonra da kurutmanız gerekiyor. Yoksa kısa sürede bakteriler oluşabilir. 

 

 

 

 

 

6- Bulaşıkları Yanlış Yerleştirmek

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Bulaşık makinesi kullanımı hem su kullanımından tasarruf etmek için hem de ev temizliği yaparken vakit kazanmak için çok sık kullanılıyor. Ancak bulaşık yerleştirme ile ilgili hala hatalar yapılıyor. Mesela tabakları iç içe sıkışık bir şekilde koymak tasarruf etmekten çok zarar getiriyor. Çünkü bu sıkışıklık yüzünden tabaklar ne yazık ki iyi yıkanmıyor ve tekrar tekrar yıkamak gerekiyor. 

 

 

Web Tasarım