EV TEMİZLİĞİ YAPARKEN VAKİT KAZANDIRACAK YÖNTEMLER

ev temizliği

 

 

 

Araştırmalara göre ev temizliği için haftada ortalama 7 ila 19 saat harcıyoruz. Elbette yaş, sosyal statü, konut tipi, oda sayısı ve temizleme yöntemlerine göre bu sayı farklılık gösteriyor. Ancak bu rakamlar bile ev temizliği için epey vakit harcadığımızı ortaya koyuyor. Aslında ev temizliği için harcadığımız vakti kendimize ve sevdiklerimize ayırmamız mümkün. Ev temizliği işini kolaylaştıracak yöntemleri öğrenmek tam da ihtiyacımız olan şey! Sizin için etkili temizlik hilelerini bulduk ve listeledik. 

 

 

 

Kapı ve Çerçeve Temizliği

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Ev temizliği yaparken çok uğraştırıcı olduğu için hep sona bırakırız. Elimizin özellikle açık renge boyanmış kapı ve tahtalar üzerinde nasıl kötü izler bıraktığını biliriz. Yapacağınız işlem basit: Çiğ bir patatesi ortadan ikiye bölün ve lekeli bölgeye hafifçe sürün. Ayrıca ahşap kapıları temizlemek için iki çorba kaşığı siyah çayı kaynar su içine atın. Su soğuduktan sonra kapıları bir sünger yardımıyla iyice yıkayın. Yumuşak bir bezle de kurulayın. 

 

 

 

 

Tuvalet Temizliği İçin

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Ev temizliği yaparken yine en çok zorlandığımız yerlerden biri tuvalet temizliğidir. Tuvaleti temizlemeye girişmeden önce hazırlık yapmanız size çok kolaylık sağlar. Bunun için, tuvalet kâğıdının üstüne biraz sirke dökün. Bu sirkeli kağıdı birkaç saatliğine tuvalete koyun. Sonrasında tek yapmanız gereken tuvalet kâğıdını kaldırmak olacaktır. Başka bir işlem uygulamanıza bile gerek kalmayabilir. 

 

 

 

 

Ayna Temizliği İçin

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Tıpkı cam temizliği gibi ayna temizliği de ev temizliği yaparken uğraştırıcı olabiliyor. Ev temizliği yaparken aynanızı temizlemeyi unuttuysanız endişelenmenize gerek yok.  Kabartma tozu aynalarınızı parlatmanız için iyi bir yöntem. Kabartma tozunu kuru bir beze sürün ve aynayı güzelce ovalayın. Eğer kabartma tozu yoksa, 3 poşet çayı demleyin ve sprey şişesinin içine koyun. Güzelce spreyledikten sonra aynaları gazete ile silin.  

 

 

 

 

Çekmece İçi Nasıl Temizlenir? 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Çekmece içlerini bahar temizliği yaparken temizlemek zorunda kalırız ancak rutin ev temizliği sırasında yapmak zor gelir. Eğer çekmecelerinizi temizlerken içini boşaltmak istemiyorsanız, elektrik süpürgenizin ucuna ince bir çorap geçirin. Böylelikle tozları kolay yoldan temizlemiş olursunuz.

 

 

 

Hasır Eşyaları Temizlemek

 

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

Eğer evinizde hasır sandalye ve masalar varsa, arada bir oksijenli su ile silemeniz yeterli olur. 

 

 

 

Bembeyaz Dantel ve Çarşaflar İçin 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Dantel hala pek çok evde kullanılıyor. Temizlemesi de oldukça zor gibi görünür. Ama beyaz dantellerinizin çok daha beyaz görünmesi için basit bir yöntemi var. Onları ütülemeden önce kaynamış süte batırın. Böylece yeni gibi görünecekler. 


Çarşaflarınızın da beyazlamaya ihtiyacı varsa, oksijen bazlı çamaşır suyu kullanın. Kullanım talimatında elde yıkanması gerektiği yazıyorsa öyle yapın. 
 

 

Web Tasarım