KOLTUK TEMİZLİĞİNİN PÜF NOKTALARI

ev temizliği

 

Ev temizliği denince akla ilk olarak gelmese de koltuk temizliği oldukça önemli. Koltuklar evin en çok kullanılan eşyalarından biri olduğu için aynı zamanda en çok ve çabuk kirlenen eşyalardır. Kışa hazırlık için derinlemesine bir ev temizliği yapacaksanız bize kulak verin. Koltuk temizliğinin püf noktalarını sizin için listeledik. 


1. Kılıf Varsa İşiniz Kolay

 

ev temizliği

 

Fermuarlı ve kolayca çıkarılabilen koltuk kılıflarının temizliği aslında oldukça kolay. Koltuk temizliğine başlamadan önce mutlaka elektrik süpürgesi ile süpürün. Tozunu aldığınız koltuğun kılıflarını yıkamaya başlamadan önce üzerinde yer alan kullanım koşullarını okuyun ve yer alan bilgilere göre makinada ya da elde yıkayın. Ancak koltuk kılıflarını makinada yıkamadan önce fermuar veya çıtçıtlarını kapatmayı unutmayın.

 

2. Deterjan Kullanmadan Önce

 

ev temizliği

 

Koltuk temizliğini deterjan kullanarak yapacaksanız temizlemeden önce küçük bir bölgede mutlaka deneme yapın. Kullandığınız deterjanın koltuğunuzun rengini açmadığından ve kumaşa zarar vermediğinden emin olursunuz. 

 

3. Az Su Kullanın

 

ev temizliği

 

Ev temizliği yaparken fazla su kullanmamız gerekebilir ancak koltuk temizlerken mümkün olduğunca az su kullanmaya özen gösterin. Böylece daha kısa sürede kurur ve koltuğun üst yüzeyinin kurumuş olmasına rağmen süngerlerinin alt kısımlarının ıslak kalmasını da önleyebilirsiniz.

 

4. Koltuğa Nazik Davranın 

 

ev temizliği

 

Genel temizlikte veya leke nedeniyle oluşan temizliklerde fark etmez, bastırarak ve sürekli ovalayarak temizlemekten kaçının. Aksi halde kumaşın yüzeyi yıpranır ve rengi solar.

 

5. Dikkat Edin! 

 

ev temizliği

 

Kuruduğundan emin olmadığınız koltuğun üzerine gazete veya koyu renkli çarşaf gibi eşyaları koymaktan kaçının. Aksi taktirde mürekkebi akabilir veya renkler birbirine bulaşabilir. 

 

6. Kumaş Temizleme Kodları

 

ev temizliği

 

Eğer koltuklarınızı uzun ömürlü kullanmak istiyorsanız bu kodlara uyarak temizleyin. Bu kodlar mobilya üreticileri tarafından kullanılan uluslararası standart kumaş temizleme kodlarıdır; 
W: Su bazlı temizleme maddesi kullanın.
S:Yumuşak temizleme çözücüsü kullanın.
WS: Su bazlı temizleme maddesi veya yumuşak temizleme çözücüsü (susuz) kullanın.
X: Sadece elektrik süpürgesiyle veya yavaşça fırçalayarak temizleyin. 

Web Tasarım