KİMYASAL KULLANMADAN PRATİK EV TEMİZLİĞİ TÜYOLARI

ev temizliği

 

Ev temizliği yaparken kullandığınız malzemenin kimyasal içeriyor olması sağlığınız için risk oluşturuyor. İşini şansa bırakmak istemeyenler için kimyasal kullanmadan pratik ev temizliği yapmanın peşine düştük.


1. Kesme Tahtasını Nasıl Temizleriz?

 

ev temizliği

 

Ev temizliği yaparken en dikkatli olmamız gereken yerlerden biri mutfak. Örneğin kesme tahtanızı temizlemek için kimyasal kullanmanıza gerek yok. Üzerine iri taneli tuz serpin ve yarım limonun kesilmiş tarafıyla üzerini ovuşturun. Limon kötü kokuların giderilmesine yardımcı olacak ve tuz da inatçı lekeleri çıkartacak. 

 

2. Cam, Ayna, Musluk Temizliği

 

ev temizliği

 

Ev Temizliğinin en can sıkıcı yanı cam ve benzerlerini temizlemek. Yine doğal yöntemlere başvurmak isteyenler için bir tüyo verelim: Sirke, su ve biraz da votka. Bu üçlüyü karıştırarak cam, ayna ve muslukları yeni gibi parlatabilirsiniz. 

 

3. Düzenli Bir Çekmece İçin

 

ev temizliği

 

Ev temizliğinin bir parçası da evi düzenli tutmak. Örneğin mutfakta plastik kaplara anında ulaşabilmek ve düzenli bir şekilde saklayabilmek için ekstra büyük bir plastik kap kullanabilirsiniz. İçine yerleştirdiğiniz boş bir ayakkabı kutusu da iş görür.

 

4. Sıkışan Duş Perdesine Çözüm

 

ev temizliği

 

Yağlı pişirme kâğıdını sadece mutfakta kullanabileceğinizi sanıyorsanız size ufak bir tüyo verelim. Duş perdesinin boruda daha rahat kayması için kimyasal kullanmak yerine boruya yağlı pişirme kâğıdı sürün. Bu tüyoyu gardırop gibi metal yüzeyi olan herhangi bir yerde kullanabilirsiniz. 

 

5. Mikrodalga Fırını Doğal Yolla Temizlemek 

 

ev temizliği

 

Yalnızca, mikrodalgada kullanılabilen bir kabı su ve limon suyuyla doldurarak mikrodalga fırına koyun. Ev temizliğinin en  zor kısımlarından biri olan fırın temizleme işini bu yöntemle hafifletebilir, sonucun keyfini çıkarabilirsiniz. 

Web Tasarım