AHŞAP MUTFAK MALZEMELERİN İÇİN BİR BİRİNDEN FAYDALI TEMİZLİK YÖNTEMLERİ

beylikdüzü ev temizliği

 

Son günlerin ev modasına damga vuran ahşap mutfak ürünleri hepimizin mutfağında yer alıyor. Şık görünümleri sebebiyle sofralarımıza farklı bir hava katan ahşap mutfak eşyalarının temizliği ise pek alışık olmadığımız türden. Uzmanlar ahşap mutfak eşyalarının hijyeni konusunda sık sık uyarı yaparken, sen sağlıklı ve temiz ürünler için bu doğal yöntemleri mutlaka denemelisin.

 

1. Makineden Uzak Tutmalısın

 

esenyurt ev temizliği

 

Bulaşık makinelerinde kullanılan kaynar su ahşap mutfak malzemelerinin hem görünümüne hem de malzemesine ciddi zarar veriyor. Bu malzemeleri makinede yıkamak yerine kendin yıkamayı seçerek daha uzun süre kullanabilirsin.

 

2. Kurulamayı İhmal Etme

 

avcılar ev temizliği

 

Mutfaklarımızda kullandığımız ahşap malzemelerin en büyük düşmanının sıvı olduğunu unutma. Genelde yıkamadan sonra kurulamayı ihmal ederek malzemeye zarar verir zamanla çatlaklıklara sebep oluruz. Ahşap ürünlerini yıkadıktan sonra kuru bir havlu ile kurulamayı ihmal etmemelisin.

 

3. Bakteri ve Koku Oluşumuna Engel Olabilirsin

 

beylikdüzü temizlik şirketlri

 

Uzmanlar sık sık ahşap ürünlerin içinde bakteri oluşuma karşı uyarılarda bulunuyor. Ahşap mutfak malzemeleri zamanla bakteri ve koku oluşturur. Bunu önlemenin en sağlıklı yolu ise bir parça limon. Bir limonu ikiye böl ve limonun iç tarafı ile ahşap malzemelerini hafif baskı ile ovalayarak hem bakterileri yok edebilir hem de kötü kokuyu engelleyebilirsin.

 

4. Bulaşık Deterjanı Malzemelerine Zarar Verecektir

 

avcılar temizlik şirketleri

 

Ahşap malzemelerini yıkamak için kullandığın bulaşık deterjanları bakterilerin ürününde hapsolmasına sebep olacak ve ürün yüzeyine zamanla zarar verecektir. Bunun yerine bir miktar karbonatın içine limon suyu ekleyerek oluşturacağın karışım ile ahşap mutfak malzemelerini yıkayabilirsin. Böylece bakteri oluşumunu ortadan kaldırmış olacaksın.

 

5. Tek Malzeme İle Hijyen Sağlayabilirsin

 

bahçeşehir temizlik

 

Ahşap ürünlerin oluşturduğu bakterilerden korunmak için hem çok basit hem de mükemmel hijyen sağlayacak bir yöntemden bahsediyoruz. Bir kovanın içine sıcak su ve bir miktar beyaz sirke ekledikten sonra ahşap ürünlerini bu sirkeli suyun içinde bir saat beklet ve temiz su ile ürünlerini durula. Yalnızca bir ahşap ürününün içine bir miktar sirke ekleyip bekleterek de aynı işlemi yapabilirsin. Son olarak kurulama işlemini yaptıktan sonra tertemiz ürünlere kavuşacaksın.

 

Sen de ahşap malzemelerini temizlerken uyguladığın doğal yöntemleri yorum olarak bizimle paylaş ve CleanGo ailesine katıl J
Web Tasarım