STOR PERDELERİN BU YÖNTEMLER İLE TERTEMİZ OLACAK

Son yıllarda tül perdeler yerini şık görüntüleri ve pratik kullanımı sebebiyle stor perdelere bırakmış durumda. Severek kullandığımız stor perdelerin temizliği ise tam bir soru işareti. Artık halı yıkama firmaları stor perde yıkama işini yapıyor olsa da çok daha pratik ve hesaplı yöntemlerle perdelerini evde temizleyebilirsin. Bu pratik ve işe yarar bilgileri senin için bir araya getirdik.

 

beylikdüzü ev temizlik

 

1. Perdelerini Süpürmeyi Denedin Mi?

 

beylikdüzü günlük temizlik

 

Evlerimizde bulunan stor perdeleri temizlerken bu yöntemi pek uygulamayız. Ancak silme ya da yıkama işleminden önce yapacağın süpürme işlemi yüzeydeki tozları alır ve böylelikle ıslandığında çamur kıvamına gelip yayılmasını engeller. Bunun için yapman gereken yalnızca elektrikli süpürgenin vakum başlığını kullanarak perdenin yüzeyinde biriken tozları almak.

 

2. Senin İçin En İyi Temizlik Bezi Olacak

 

 

Bazı stor perdeler panjur şeklinde aralıklı olabiliyor. Eğer evinde ya da iş yerinde böyle bir stor perdeye sahipsen temizlik sırasında sıradan bir toz bezi yerine eldiven ya da çorap kullanmayı denemelisin. Temiz bir çorabı eline geçir ve kullandığın temizleyici ile dolu kaba elini sokup fazlalığı sıkarak perdelerini elin ile kavrayarak silebilirsin. Böylelikle tüm noktalara ulaşarak çok daha temiz bir sonuç elde edeceksin.

 

3. Deterjansız Temizleyebilirsin

 

 

Mutfaklarda kullandığımız stor perdelerde zamanla yağ ve buhar lekeleri oluşur. Bu yağ lekelerini perdeyi askısından sökmeden sirke ile temizleyebilirsin. Temiz bir bezi sirke ile nemlendirip stor perdeni silerek hem lekelerden kurtulacak hem de uzun süre tozlanmadan korunmasını sağlamış olacaksın.

 

Sen de temizlik yaparken uyguladığın pratik ve doğal yöntemleri yorumlar bölümünden paylaşarak CleanGo ailesine katılabilirsin :)

Web Tasarım