EMZİREN ANNELERE BESLENME ÖNERİLERİ

ev temizliği

 


 

Anne sütü bebeğin hem sağlıklı gelişimi için hem de tüm besin gereksinimleri için tartışmasız hayati öneme sahiptir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre, bebekler ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelidir. Bu yüzden annenin süt kalitesini artırması ve bebeğinin sağlığını koruyabilmesi için mutlaka düzenli ve dengeli beslenmesi gerekir. Bu yüzden emziren annelere veya anne adaylarına, sütünü artırmak için dengeli beslenme önerileri sıraladık. 

 

 

1-  Bol Su Anne Sütünü Artırır 

 

 

ev temizliği

 


Bu herkes için geçerli ancak özellikle emziren bir anne günde ortalama 3-3,5 litre su tüketmelidir. Tabi sıvı alımını artırmak adına hoşaf, taze sıkılmış meyve suyu, ayran, süt, komposto gibi içecekler de işe yarar. Anneler her emzirme sonrasında mutlaka sıvı tüketmelidir. 

 

 

2- Dengeli ve Düzenli Beslenme 

 

 

ev temizliği

 

 


Herkes için geçerli olan bir şey var ki sağlıklı olmak için temel şart dengeli ve düzenli beslenme. Emziren annelerin beslenmesinde de tüm besin gruplarının tüketildiği öğünler olmalıdır. Sadece karbonhidrata ya da sadece proteine yönelmek yanlış bir beslenme alışkanlığını doğurur. Bu yüzden 4 temel besin grubunun bulunduğu beslenme tabağı göz önünde bulundurularak bir öğün tablosu oluşturmak gerekir. 

 

 

3- Emzirdikçe Süt Artar

 

 

ev temizliği

 

 


Bir anne ne kadar çok emzirirse o kadar çok sütü olur. Çünkü oksitosin refleksi süt boşalımını sağlar ve bu da çok emzirmeyle tetiklenir.

 

 

4- Kalori Miktarı Önemli

 

 

ev temizliği

 

 


100 ml süt yapımı için en az 70 kalori enerji gerekir. Dolayısıyla günde 750-800 ml süt salgılayan sağlıklı bir annenin en az 500 kalori alması gerekir. Diyetisyen tarafından kişiye özel hesaplanan günlük kalori değerinin altında beslenilmemelidir.

 

 

5- Balık Tüketmek Önemli 

 

 

ev temizliği

 

 


Yine herkes için geçerli olan sağlıklı beslenme tüyolarından biri. Uzmanlar haftada en az iki defa balık tüketilmesinin alışkanlık haline gelmesi gerektiğini vurguluyor. Bu yüzden yeni doğan bir bebeğin beyin ve retina gelişimi için emziren annenin haftada iki kez buğulama, ızgara veya fırınlama tekniğiyle balık tüketmesi gerekir.

Unutmayın, alerji gibi kronik bir hastalığınız olabilir. Bu yüzden öncelikle doktorunuza başvurun. Eğer başvurduğunuz uzman hekim karşı çıkmıyorsa önerilerimizi dikkate alabilirsiniz. 

Web Tasarım