SAĞLIKLI VE EKONOMİK BİR BESLENME ÇANTASI İÇİN BUNLARA DİKKAT

ev temizliği

 

 

Tatil bitince doğal olarak çocukların beslenme düzeni de değişir. Çocuğunuzun gün boyunca okul kantininde satılan zararlı yiyeceklerle baş başa kalmasını istemiyorsanız sağlıklı bir beslenme çantası hazırlamanız şart. Ekonomik ama sağlıklı bir beslenme çantası için dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık. İşte, sağlıklı bir beslenme çantasında olması gerekenler:

 

1- Su İçme Alışkanlığı 

 

 

ev temizliği

 

 

En önemli ve unutulmaması gereken şey çocukların beslenme çantasına su koymaktır. Böylece olmadığında eksikliğini hisseder ve çocuğunuza su içme alışkanlığı kazandırmış olursunuz.

 


2- Muhteşem Üçlü: Süt, Ayran, Yoğurt 

 

 

ev temizliği

 

 

Hepimizin bildiği gibi çocukların kemik ve diş gelişimi için gerekli olan kalsiyumu içeren, bağışıklık sistemini güçlendiren bu üç temel besin mutlaka beslenme çantasına olmalı.

 

 

3- Evde Ne Varsa Onunla Hazırlanan Sandviç 

 

 

ev temizliği

 

 

Çocukların keyifle tükettiği ve besin değeri yüksek olan alternatiflerin başında gelir. Evinizde olan herhangi bir peynir çeşidini veya köfte koyarak hazırladığınız sandvice, sebze tüketimini artırmak adına domates ve yeşillik ekleyebilirsiniz. 
Eğer evinizde varsa ekmek çeşidini çavdar veya tam buğday yapmanız daha sağlıklı bir tercih olur. 

 

 

4- Taze Meyveler 

 

 

ev temizliği

 

 

Vitamin deposu olan mevsimlik meyvelerin, beslenme çantasına her gün konulması önemli. Meyvelerin kabuklarını soymayın ve doğramayın. Bu durum çocuğunuz meyveyi tüketene kadar besin değerinde kayıplara neden olabilir. Mevsimine göre meyve tüketmesi çocukların bağışıklık sistemini güçlendirir ve hasta olmasını engeller.

 

 

5- Kuru Meyveler

 

 

ev temizliği

 

 

Yaban mersini, kayısı kurusu ile kuru incir, üzüm ve erik enerji verici özelliğinin yanı sıra çocukların tatlı ihtiyacını da karşılar. Bu sayede çocukların çikolata, tatlı veya dondurma gibi yiyeceklere yönelmesini bir nebze engellemiş olursunuz. 

 

 

6- Kuruyemişler

 

 

ev temizliği

 

 

Çocukların en sevdiği çerezlerden biridir. Çocukların beslenme çantasına ortalama bir avuç dolusu fındık, badem, ceviz gibi besin kuruyemişleri koymanız beslenmesini destekleyecektir. Ama dikkat; fazlası çocuğunuzun kilo almasına neden olur. 

Web Tasarım