ÇOCUKLARI OKULA HAZIRLAMAK İÇİN ÖNERİLER 

ev temizliği

 

Tatil bitti, okullar açıldı. Dolayısıyla hem çocukları hem de aileleri okul telaşı sardı. Ancak koşturmacanın içinde kaybolup, çocukların ilk hafta heyecanı unutmamak gerekiyor. Çocukları okula duygusal ve zihinsel olarak hazırlamak için işinizi kolaylaştıracak önerilerimizi sıraladık.  


1. Sağlık Kontrollerini Yaptırın

 

ev temizliği

 

Aslında okul başlamadan yapılması gereken ilk iş bu olmalı ama hala geç kalmış sayılmazsınız. Çocuğun diş, göz gibi genel sağlık kontrollerini yaptırın. 

 

2. Uyku Ve Kahvaltı Saatlerini Düzenleyin

 

ev temizliği

 

Çocuğun uyku ve yemek düzeni, özellikle kahvaltı saati yeniden planlanmalıdır. Okul saatiyle beraber oluşan değişikliğe çocuğu hazırlamak için önce bir rutini olması gerektiğini ona anlatın. Örneğin sabah kalkabilmek için çalar saatini kendisi kurabilir. Düzene uyum sağladığında ise ödüllendirebilirsiniz. 

 

3. İhtiyaç Listesini Birlikte Oluşturun 

 

ev temizliği

 

Okul alışverişine birlikte çıkmanız, onun tercihlerine önem verdiğinizi gösterir ve çocuğun özgüvenini artırır. Yıl içinde ihtiyaçlarını listelerken birlikte bir plan çıkarın. 

 


4. İş Yoğunluğunuzu Hafifletin

 

ev temizliği

 

Özellikle annelerin okulun açıldığı ilk hafta iş programını hafifletmesi önemli. Tatildeyken annesiyle çok daha fazla vakit geçiren bir çocuk, ona ilk hafta her açıdan ihtiyaç duyar. Yeni eğitim döneminde çocuğun okul düzenine alışmasına yardımcı olabilmek için iş yaşamında serbest zamana ihtiyaç duyulabilir. 

 


5. Okulun Eğlenceli Olduğunu Anlatın

 

ev temizliği

 

Çocuklar tatil havasından çok daha geç çıktığı için okula gitmek istemeyecektir. İlk hafta okula birlikte gidin ve ona okulda mutlu ve güvende olacağını söyleyin. Ona okula gitmenin, arkadaşlarıyla oyun oynamanın evde kalmaktan daha eğlenceli olduğunu anlatın. 

 


6. Endişeli Çocuklar İçin 

 

ev temizliği

 


Başarısız olmaktan korkan, çevresiyle ilişki kurmakta zorlanan çocukları okula hazırlamak için psikolojik destek almanız gerekebilir. Önce anlayış göstererek okula gitmeyi neden reddettiğini iyice anlamalısınız. Çözüm planı oluşturmak için öğretmeninden veya bir uzmandan destek alabilirsiniz. 

Web Tasarım