Yalnızca 2 Malzeme İle Bol Çikolatalı Puf Kek

Evet iftar sonrası canımız bol kakaolu, çikolatalı bir tatlı istiyor ama hem fazla malzemem yok hem de uğraştırıcı olmasın diyorsan bu tarif tam sana göre. Çünkü lezzetine inanamayacağın bu kek yalnızca iki malzeme ile yapılıyor. Un yok, şeker yok, yağ yok, yani krizlerine son verecek en sağlıklı tatlı tarifi ile karşındayız.

 

İki Malzeme; Yumurta ve Çikolata

 

kek tarifi, çikolatalı tatlı tarifi

 

Evet bu sağlıklı tatlı tarifinde bize lazım olan tüm malzeme 3 yumurta ve bir paket sade çikolata. Çikolata olarak hazır paketli çikolatalardan dilediğini kullanabilirsin. İlk adım olarak yumurtaların tümünü kırarak beyazı ve sarısını ayrı kaplara alın. Çikolatayı ise kaynayan bir suyun üzerinde benmari usulü iyice eritin.

 

İyice Çırpıyoruz.

 

pratik tatlı tarifi, çikolatalı tatlı, pratik kek tarifi

 

Ayırdığın yumurta beyazlarını mikser yardımı ile köpük haline gelene kadar iyice çırp, eğer yumurta beyazına sarı kısımdan damlarsa bu köpük halini almasına engel olacaktır. Bu sırada eriyen çikolataları kenara alıp içine daha önce ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını teker teker iyice çırparak ekliyoruz.

 

Köpük ile Çikolatayı Buluşturuyoruz

 

iftar tatlısı, ramazan tatlısı, az malzemeli tatlı, çikolatalı tatlı tarifi

 

Mikser ile köpük kıvamına getirdiğimiz yumurta beyazını yavaş yavaş çikolatamıza ekliyoruz. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp malzemelerin bir birine karıştığından emin olduktan sonra kek karışımımız hazır. Tüm malzemeyi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine aldıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 30 dakika boyunca pişiriyoruz. İyice kabaran bol çikolatalı ve pratik kekimiz servise hazır.

Web Tasarım