İftar İçin Pratik ve Lezzetli Tarifler

Ramazan ayı boyunca kalabalık sofralarda yapılan iftarlar hiç ÅŸüphesiz ramazanın en keyifli anları oluyor. Ancak hepimiz biliyoruz ki iftara saatler kala özellikle oruç tutarken bugün ne piÅŸirsem derdi baÅŸlıyor. Bu anlarda imdadına koÅŸacak hem pratik hem de iftara yakışacak lezzette bir birinden leziz ve hızlı tarifleri senin için sıraladık.

 

Tam Bir Fırın Lezzeti; Patlıcanlı Kebap

 

oruç

 

Fırın yemeklerinin lezzeti her zaman bir baÅŸkadır. Ama bu tarif sevdiklerimizle yapacağımız iftar sofrası için lezzeti ve pratikliÄŸi ile ilk sırada yerini alıyor. Bu lezzetli tarif için ihtiyacın olan ÅŸeyler, köfte için bir miktar kıyma, patlıcan ve domates. Evet önce patlıcanları ve domatesleri geniÅŸ birer halka ÅŸeklinde dilimlere arıyoruz. Tabi bu aÅŸamada kıyma, baharatlar ve zeytinyağını güzelce yoÄŸurup köftemizi hazırlıyoruz. Ardından tüm malzemelerimizi bir tepsiye 1 patlıcan,1 köfte ve 1 domates olmak üzere sırayla dizin. Son olarak tepsinin üzerine salçalı ve baharatlı suyu gezdirin.  200 derece fırında 30 dk sonra tüm malzemelerin yeterince piÅŸip kızarmaya baÅŸladığında tepsini fırından çıkarabilirsin.

 

Pratik ve Lezzetli; Körili Tavuk

 

iftar tarifleri

 

Köri baharatının girdiÄŸi her yemeÄŸe bambaÅŸka bir lezzet kattığını hepimiz biliyoruz. Özellikle tavuÄŸa en çok yakışan baharat olan köri bu tarifte krema ile birleÅŸip eÅŸsiz bir lezzet yaratıyor. Tarifimize tavuk göÄŸüs etini hazırlamakla baÅŸlıyoruz. Etimizi tercihen julyen (parmak gibi) doÄŸrayıp tavaya alıyoruz, kendi suyunu çekene kadar üstü kapalı bir ÅŸekilde hafif renk almasını bekliyoruz. Suyunu iyice çektiÄŸinden emin olduktan sonra kırmızı ve yeÅŸil biberi julyen ÅŸeklinde doÄŸrayıp tavuÄŸun olduÄŸu tavaya ekliyoruz. Tüm malzemeler iyice piÅŸtikten sonra üzerine yarım paket krema ve 1 ÅŸeker kaşığı köri  ekliyoruz. Tüm malzemeleri 1-2 dk daha piÅŸirdikten sonra yemeÄŸimiz hazır J

 

Tek Tabakta Tüm lezzetler; Tavuklu Bulgur

 

hızlı yemek tarifleri

 

Özellikle çalışanlar için hızlı ve lezzetli bir iftar menüsü hazırlamak çok önemli. Ä°ftara çok az bir zaman kaldı ve hala yemeÄŸin hazır deÄŸilse bu tarif tam sana göre. Bunun için ihtiyacın olan tavuk, bulgur ve lezzet vermesi için baharat ve ekÅŸi soslar. Bu mükemmel lezzet için tüm sebzeleri ve tavuk göÄŸüslerini minik küpler halinde doÄŸruyoruz. Ardından içine zeytinyağı koyduÄŸumuz tencereye soÄŸan, tavuk ve biberi ilave ederek bir süre kavuruyoruz. Tencereki malzemelerin renk deÄŸiÅŸtridÄŸini ve piÅŸtiÄŸi gördüÄŸümüzde Bulgurları da ekleyerek hafif kavurup ve salçayı ekliyoruz. Tenceredeki malzemeleri kokusu çıkana kadar piÅŸmeye bırakıyoruz. Ardından domatesleri, tuz ve baharatları ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateÅŸte pilavı piÅŸirin.

Pilav piÅŸtikten sonra nar ekÅŸisini ekleyip ekÅŸi bir aroma eklemeyi ihmal etmiyoruz.

 

Web Tasarım