İftar Sofraları İçin En Lezzetli ve Pratik Yemek Tarifleri

Köfteli Çorba

 

hızlı çorba tarifi

 

Bu çorbanın sofrada her zaman iddialı lezzeti ile tadanlarından aklının bir köşesinde yer eder. Lezzetli ve hızlı bir çorba için dilersen içine haşlanmış nohutlar da kullanabilirsin. Bu tamamen isteğe bağlı. Öncelikle kırık pirinç ve bulgur da ekleyerek standart köfte harcını hazırla ve harcından minik parçalar alarak misket şeklinde getir.

Hazırladığın misket köfteleri unlayarak kaynar suda pişirmeye başlıyoruz. Ayrı bir tavada ince ve küçük doğranmış soğan ile salçayı kavurduktan sonra köftenin üzerine ekliyoruz. Bu sırada yumurta, yoğurt ve unu bir kapta karıştırarak çorbanın terbiye karışımını da hazırlayabilirsin. Son olarak terbiyesi ile buluşturduğun çorba servise hazır.

Köfteli Patlıcan Sarma

yemek tarifleri

 

Bizce Köfteli Patlıcan Sarmanın bu kadar pratik olup bir o kadar da lezzetli olması tam bir iftarlık lezzet olduğunun kanıtı.  

Hemen tarife geçelim. Öncelikle belirtelim ki patlıcan sarmada kullanacağınız köfte ile bir önceki tarifte yer alan köfteleri aynı harçdan hazırlayarak bu pratik yemekleri daha kolay hale getirebilirsin smiley İlk olarak evdekilerin damak tadına göre soğan, ekmek içi ve baharat takviyesi ile köfte harcını hazırlıyoruz. Hazırlanan köfte harcını elimizde köfte şeklini vererek kızgın yağda hafifçe kızartıp ocaktan alıyoruz. Aynı yağda pijamalı olarak soyup, ince ve uzun olarak kestiğimiz patlıcanları da hafifçe kızartıyoruz. Kızartma işleminin ardından hafif soğumuş patlıcanların üzerine birer köfte koyup sarıyoruz. Patlıcanların açılmaması adına üzerine birer kürdan batırıyor, ardından dilersek aynı kürdanın üzerine yeşil ve kapya biber parçaları batırabiliriz. Bir tepsinin için yerleştirilmiş patlıcan sarmaların üzerine salça sosu ilave edip fırına yerleştiriyoruz. Fırınının performansına göre iyice kızardığından emin olduğun patlıcan sarmaların servise hazır.

 

15 Dk’da Yalancı Börek

 

hızlı börek tarifi, fırında yemek tariferi, yalancı börek

Geldik 2. Günün en pratik tarifine, evet 15 dk da yalancı börek yapacağız bugün. Böreğimiz için derin bir kaba 5 adet iri patatesi rendeliyoruz, ardından aynı kabın içerisine rendelenmiş 1 soğan ekliyoruz. Böreğin daha lezzetli bir hale gelmesi için karışımın içine rendelenmiş kaşar ve sevdiğiniz baharatlardan eklemeyi ihmal etmeyin. Kaptaki tüm malzemeleri karıştırarak elde ettiğimiz börek harcını altını hafifçe yağladığımız borcama alabiliriz. 220 derecelik fırına attığımız börek 15 dk sonra üstü kızarmış şekilde servise hazır olacaktır.

Şimdiden afiyet olsun smiley

Web Tasarım