PATLICANLA YAPABİLECEĞİNİZ 5 PRATİK TARİF 

ev temizliği

 

İster atıştırma tabağında, ister etli bir yemeğin yanında... Patlıcan, kuşkusuz yazın en kullanışlı ve lezzetli sebzelerinden biri. Mevsimi gelmişken hazırlayabileceğiniz birbirinden leziz 5 tarifi sizin için sıraladık. 

 

1. Patlıcan Rulo Tarifi 

 

ev temizliği


Malzemeler
- 1 adet patlıcan
- 2 adet ceviz
- 1 su bardağı krem peynir
- 1 diş sarımsak
- 2 adet nane yaprağı
- 1 adet limon
- Zeytinyağı
- 1 tutam tuz

 

Patlıcanı boylamasına dilimleyin. Patlıcanları dilimledikten sonra üzerine bir tutam tuz serperek 30 dakika bekletin. Tuz, patlıcanın acısını çekecektir. Patlıcanların üzerinde zeytinyağı gezdirin. 175 derece fırında patlıcanları yumuşayana kadar pişirin. Peynir, sarımsak, ceviz, limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Fırından çıkardığınız patlıcanların ortasına peynirli karışımı koyun ve rulo yapın. Servis tabağını dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. 

 

2. Patlıcan Köftesi Tarifi

 

ev temizliği


Malzemeler
- 500 gram patlıcan
- 100 gram galeta unu
- 30 gram kaşar peyniri
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yumurta
- 3 tutam maydanoz

 

Doğradığınız patlıcanları kaynayan suyun içinde 10 dakika kadar haşlayın. İyice süzün ve üzerine 100 gram galeta unu, kaşar peyniri, sarımsak, yumurta ve maydanozu ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Karıştırdığınız harcı elinizle köfte şeklini verin. Galeta ununa bulayın ve mümkünse zeytinyağında kızartın.

 

3. Patlıcan Graten Tarifi

 

ev temizliği


Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 2 su bardağı domates sosu
- 1/2 su bardağı krema
- 1/4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz ve kekik

 

Fırını önceden 175 dereceye ayarlayın. Patlıcanlara tuz ve karabiber serptikten sonra zeytinyağında kızartın. Krema ve kekiği karıştırın. Patlıcanları fırın tepsisine dizin. Üzerine domates sosunu ve kremalı karışımı dökün. Üzerine tekrar peynir dizdikten sonra 20 dakika fırında pişirin.

 

4. Babagannuş Tarifi

 

ev temizliği


Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 3 diş sarımsak
- 1/4 su bardağı tahin
- 3-4 yemek kaşığı limon suyu
- 1/4 su bardağı zeytinyağı
- 1 tutam kimyon ve tuz

 

Közlenmiş patlıcanları soyup mutfak robotuna alın. Tahin, kimyon, limon suyu, zeytinyağı ve sarımsağı da mutfak robotuna koyup pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekin. Karışımı bir tabağa alın. Üzerinden zeytinyağı gezdirerek servis edin.

 

5. Patlıcanlı Makarna Tarifi

 

ev temizliği

 

Malzemeler

- 226 gram makarna
- 300 gram patlıcan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 5-6 yaprak taze nane
- 1/2 su bardağı beyaz peynir
- 1 tutam tuz ve karabiber

 

Makarnayı haşlayın. Bu sırada patlıcanları küp şeklinde doğrayın. Patlıcanları 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kızartın ve ardından bir tabağa alın. Soğan ve sarımsakları doğrayıp tavaya alın. Soğanlar pembeleşince patlıcanları tekrar tavaya alın. Üzerine nane ekleyin. Pişen makarnayı süzün ve karışımı ekledikten sonra servis edin. 

Web Tasarım