YAĞI FAZLA KAÇAN YEMEK NASIL KURTARILIR?

ev temizliği

 

 

 

Mutfakta yemek yaparken başınıza her türlü aksilik gelebilir. Yemeğin dibi tutabilir, yemek çok yağlı ya da tuzlu olabilir. Ama unutmayın ki mutfakta her şeyin bir çaresi var. Örneğin yemek yaparken yağını fazla kaçırabilirsiniz. Ama israf edip yemeği baştan yapmanıza gerek yok. Fazla yağdan kurtulmanın çok kolay ve inanılmaz pratik yolları var. 

 

 

 

Bir Küp Buz

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Buz, fazla yağı çekmede en fazla bilinen yöntemlerden biridir. Bu yöntemi iki şekilde kullanabilirsiniz. 
Öncelikle buzu yemeğin içine atabilirsiniz. Yemeğin üzerindeki fazla yağın hemen buzun etrafına toplandığını göreceksiniz. Yalnız bu yöntemde acele davranmanız gerekiyor, yani buz erimeden yağı kendi çevresine toplar toplamaz tencereden çıkarmanız gerekiyor. Yoksa yemeğin kıvamı bozulur. 

Buzla uygulayabileceğiniz diğer bir yöntem ise; bir ya da iki küp buzu bir kağıt havluya sarın ve bu havluyu tencerenin üzerinde dolaştırın. Buz yağları mıknatıs gibi bir noktaya toplayacaktır. Biriken bu fazla yağı kaşık yardımıyla tencerenin içinden alabilirsiniz.

 

 

 

 

Bayat Ekmek

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Bir diğer çözüm ise yemeğin fazla yağını kolayca çekip alacak bayat ekmek dilimleridir. Tavada kızartma yaparken içine ekleyeceğiniz bir parça ekmeğin iç kısmı yağı çekecek ve böylece kızartma yağının sıçramasını da engelleyecektir. Bu yöntemi tencere yemeklerinde de kullanabilirsiniz. 

 

 

 

Çiğ Patates

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Eğer çorba gibi sulu bir yemek yapıyorsanız ve yağ fazla gelmişse çiğ patates fazla yağı emer. Soyup ikiye böldüğünüz çiğ patatesi tencerenin içine bıraktığınızda fazlı yağı içine çektiğini göreceksiniz. 

 

 

 

 

Marul Yaprağı

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Çorba yaparken yağını fazla kaçırdıysanız size pratik bir yol söyleyelim. Yağlı çorbalar için kullanılan en farklı yöntemlerden biri de marul yaprağı kullanmak. Çorba tenceresinin üzerine bırakacağınız bir yaprak marul, çorbanın fazla yağını çekecektir. Çorba hazır hale geldiğinde marulu kaldırın. 

 

 

 

 

Kâğıt Havlu

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Eğer kızartma yaptıysanız fazla yağını almanın pratik bir yolu var. Sadece kâğıt havlu kullanmak sorununuza çare olacaktır. Tek yapmanız gereken yemeğin üzerine kâğıt havlu sermek ve yağı emmesini beklemek. Özellikle patates ve patlıcan kızartmasında tabağın hem altına hem de üstüne kağıt havlu sererseniz fazla yağını çekecektir.


 

Web Tasarım