EVİNİZİ DAHA AYDINLIK GÖSTERMEK İÇİN İPUÇLARI

ev temizliği

 

 

 

Aydınlık ve ferah bir ev kendimizi iyi hissettiren unsurlardan biri. Ancak az pencereli, basık tavanlı ve küçük odalı evleri de bazı dekorasyon hileleri ile aydınlık göstermek mümkün. Elbette doğal ışık önemli, ama eviniz yeterince ışık almıyorsa da üzülmeyin, sizin için küçük dokunuşlar ile evinizi aydınlık göstermenin püf noktalarını paylaşıyoruz. 

 

 

 

1- Tavan ve Duvarda Beyaz Boya Kullanın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Evinizi daha aydınlık göstermek için ilk olarak tavanda ve duvarlarda beyaz boya seçmelisiniz. Beyaz duvarlar çok klasik gibi görünse de evin daha ferah ve aydınlık görünmesine yardımcı olur.
İskandinav tarzı dekorasyon örneklerine göz atabilirsiniz.  Bu evlerin en büyük sorunu ışık almamasıdır. Bu sorunu aşmak için mekan içinde olabildiğince beyaz kullanıp, kalabalıktan uzak bir dekorasyon tercih ederek daha rahat ve aydınlık bir iç mekan oluşturmuşlar.

 

 

 

2- Koyu Renk Mobilyalardan Kaçının

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Evin içinde tercih ettiğiniz mobilyaların rengi mekanın atmosferini etkileyen en önemli etkendir. Bazen tek başına bir eşya bile evin görünümünü olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle koyu renklere sahip büyük mobilya ve eşyalardan mümkün olduğunca uzak durulmalıdır. 
Eğer orta sehpanız zemini gösteren cinste değilse yine kalabalık bir görüntü olacaktır. Örneğin, sehpa üstünde kalan kahve ya da çay bardakları, muhtemelen alanınızı kalabalık gösterir. Zemini görebilmeniz için şeffaf  sehpaları seçin. Bu yöntemi koltukların bacak renklerini değiştirerek de deneyebilirsiniz. Anında odayı aydınlatacaktır.

 

 

 

3- Aydınlatmaları Doğru Kullanın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Bol ışıklandırma ile evinizi aydınlatmaya çalışmak yerine sahip olduğunuz aydınlatmalara yapabileceğiniz birkaç kolay ayarlama ile evi daha aydınlık gösterebilirsiniz. Ampullerin en yüksek tavsiye edilen watt gücüyle çalıştırılması ve lambalarınızı temiz tutmanız büyük fark yaratabilir. 

 

 

 

 

4- Ayna Kullanın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Özellikle küçük evlerde aynaların yarattığı parlak ve yansımalardan yararlanmak gerekir. Aynalar bir mekanı olduğundan daha büyük göstererek mekana derinlik kazandırır. Dekorasyonda her zaman yaşam alanlarının şıklık derecesini de arttıran yöntemlerden birisidir. Özellikle duvarlardaki boydan boya ayna dekorasyonları yaşam alanlarının hacmini görünürde neredeyse iki kat artırır. 

 

 

 

5- Daha Az Eşya Kullanın 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Ev içinde gereğinden fazla eşya kullanmak görüntü kirliliğine neden olur. Odaları karanlık gösterir ve mağara benzeri bir görüntü ortaya çıkar. İhtiyacınız olan kadar eşya kullanırsanız hem eviniz ferahlar hem de siz… 

 

 


 

6- Metal Eşyalar Kullanın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Dekorasyonu daha parlak ve aydınlık göstermek için belli oranda metalik detaylardan faydalanabilirsiniz. Mesela dekoratif parçalar olan, ayna, tablo, sehpa gibi tasarımların metalik detayları ışığı yansıtacakları için mekanın parlaklığı artacaktır. Kısacası evinize metalik detaylar ile küçük ışıltılar katarak mekanı daha aydınlık gösterebilirsiniz.

 

 

 

7- Tablo Seçerken Dikkatli Olun

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Eğer evinizin duvarında karanlık renklerle bezeli tablolar varsa onlardan hemen kurtulun. Çünkü güneş ışığının en ufak parçasını bile emen büyük ve karanlık tablolar yeterli ışık almayan odalarınız için uygun değildir. 

 

 

 

8- Koyu Renk Perde Kullanmayın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Koyu renkte olan perdeler güneş ışığının odaya girmesine engel olur. Bu yüzden aydınlık göstermek istediğiniz odalarda açık renkte perdeler kullanın. 

 

 

Web Tasarım