Dolabındaki Fazlalıklardan Kurtularak Kendini Daha Zinde Hissedebileceğini Biliyor Muydun?

Dış dünya ile iletişimimizin minimuma indiği ve belki de bir çoğumuzun ilk defa bu kadar uzun süre evde kaldığı şu günlerde her birimiz salgından önceki yaşantımızı gözden geçiriyor, hayatımızın her alanında tüketimin ne kadar da fazla olduğunu fark ettik.  Bu süreçte evimizi ve özellikle dolabımızı düzenleyerek kendinizi çok daha iyi ve zinde hissedebileceğinizi söylesek. Evet basit birkaç adım ile daha yalın, düzenli ve işlevsel bir dolaba sahip olman için neler yapabileceğini senin için yazdık.

Tamamen Boşaltıyoruz

 

çekmece düzenleme, organizer, çekmece organizeri

 

Evet bu fikir başta korkutucu gelebilir ama denediğinde aslında işini ne kadar da kolaylaştırabileceğini göreceksin. Dolap düzenlemeye başlamadan önce düzenleyeceğin dolabın içindekileri temiz bir alana tamamen boşaltıyoruz. Böylece daha rahat bir alanda çalışma yapabiliriz. Boşalttığın dolabı iyice temizleyerek yeni düzene hazır hale getirebilirsin.

 

Gruplarına Göre Ayıralım

 

dolap düzenleme, ev temizliği, oda düzenleme

 

Söz konusu düzen ise en önemli adım düzenlenecek ürünleri kategorilerine göre ayırmak olacaktır. Örneğin gardrobunu düzenliyorsan kıyafetlerini kazaklar, gömlekler, pantolonlar şeklinde ayırabileceğin gibi bu grupları kendi içerisinde renklerine göre sıralayarak dolabının daha şık görünmesini sağlayabilirsin.

 

Yalınlaşmayı Unutmuyoruz!

 

minimalizm, minimalist dolap, minizmalizme göre dolap

 

Evet belkide düzenleme kısmının en zor ve en önemli adımı bu olarak; gereksiz eşyalardan kurtulmak! Hepimizin  gardrobuında çok uzun zamandır giymediğimiz, bedeni artık  bize uymayan ya da bir türlü kombinleyemediğimiz bir çok kıyafetimiz vardır, ancak bunları bir türlü dolabımızdan çıkarmaya elimiz gitmez. İşte şimdi tam zamanı, artık giymediğinden emin olduğun kıyafetlerini de bu aşamada bir kutuya ayırarak  giyilebilir olanları satabilir ya da bir başkasına hediye edebilirsin.  

 

Organizerlerin Etkisine İnanamayacaksınız.

 

minimalist dolap, gardrop düzenleme, minimalizm

 

Son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan dolap-çekmece içi organizerleri henüz kullanmadıysan tüm günümüzün büyük bir kısmını dolap düzenlemeye ayırdığımız şu günlerde bu organizerlerden edinmen işini kolaylaştıracaktır. Böylece dolabında düzensiz duran çorap, iç çamaşırı, kravat ya da şal gibi düzeni zor ürünlerini bu organizerler ile düzenle dolabında tutabilir hatta dolabının içinin daha iyi görünmesini sağlayabilirsin.

Web Tasarım