Hem Oruç Tutup Hem de Göbeğinizden Kurtulmanızı Sağlayacak Yöntemler

Ramazan ayının başlaması ile birlikte oruçlar da başladı. Özellikle karantina süresince evde aldığımız kilolar hepimiz için yeterince can sıkıcıyken bir de zengin iftar sofraları, ramazana özel tarifler derken bir çoğumuz oruç tutuyor olmamıza rağmen daha çok kilo alıyoruz. Özelikle yaz aylarına girmek üzere olduğumuzdan hepimiz zayıflamak için türlü spor ve egzersizleri deniyoruz.

Oysa hem oruç tutup hem de kilo vermek eğer doğru adımları uygularsan çok kolay, hatta bu yöntemler ile ramazan ayı bittiğinde sen de fazla kilolarından tamamen kurtulmuş olabilirsin.

Hem Tok Tutuyor, Hem de Zayıflamaya Yardımcı Oluyor.

 

kilo verme, göbek eritme, oruç saatleri, ramazan ayı

 

Özellikler yaz aylarında oruç saatlerin uzun olması sebebi ile gün içinde daha az acıkmak için sahurda oldukça ağır ve fazla besin tüketilir. Oysaki sahurda tüketebileceğimiz yulaf ve tahıl içeren yemekler ertesi gün bizi çok daha uzun süre tok tutacaktır. Böylece günü çok daha az kalori alarak tamamlamış olabilirsin. Bu da kalori açığı yaratarak zayıflamanı hızlandıracaktır.

 

Pratik ve Sağlıklı Bir Tost

 

sahur tarifleri, iftar yemekleri, pratik sahur tarifleri

 

Özellikle sahurda hafif, tok tutan ve besleyici yiyecekler tüketmeye özen gösteriyoruz. Geç saatlerde kısa sürede hazırlanan pratik ve sağlıklı bir tost ile ertesi günü çok daha rahat bir şekilde geçirdiğini fark edeceksin. 1-2 dilim tam tahıllı /çavdarlı/tam buğday unundan ekmek arasına yarım yağlı beyaz peynirden tost ve yanına büyük bir kase tost ile sağlıklı bir öğün hazırlayabilirsin.

 

Kızartmıyoruz Haşlıyoruz.

 

pratik iftar yemekleri, güllaç tarifi, baklava tarifi

 

İftara doğru hissettiğimiz yoğun açlık sebebi ile en ağır ve oldukça zararlı tariflere yoğunlaşıyor, bol  yağda kızartılmış yemekler, fazla kalorili besinlere yöneliyoruz. Oysa canının istediği yemekleri kızartma yöntemi yerine haşlayarak ya da fırında pişirerek çok daha hafif ve sağlıklı bir hale getirebilirsin.

 

İftar ve Sahur Arasına Dikkat

 

bel inceltme yöntemleri, zayıflama yöntemleri, oruç tutarak zayıflama

 

Tüm gün hiçbir şey yememiş olmanın etkisi ile iftar ve sahur arası bizim için oldukça tehlikeli saatler oluyor. Ertesi gün hiçbir şey yiyemeyecek olmanın endişesi ile canımızın istediği tüm tatlı abur cubur  ya da hamur işi gibi besinleri tüketerek günlük almamız gereken kalorinin çok daha fazlasını alıyoruz. Bu durum özellikle ramazan ayı boyunca kilo almaya sebep oluyor. Bunun yerine günde yalnızca sahur ve iftar olmak üzere iki öğün tüketmeyi denemelisin, bu yöntem ile özellikle bel bölgende oluşan yağlanmadan hızlı şekilde kurtulduğunu fak edeceksin.

 

Yürüyüş

 

zayıflama yöntemleri, sağlıklı iftar menüleri, fit yemek tarifleri

 

Tüm gün oruç olmanın verdiği halsizlik ile hareketsiz bir gün geçiriyor akşam iftar saati ile yoğun bir öğün geçiriyoruz. Özellikle hareketsiz geçen ramazan ayı kilo almamıza sebep olabiliyor. Oysa iftar sonrası yapacağın kısa bir yürüyüş ile sindirimi kolaylaştırabilir, kilo vermene yardımcı olabilirsin.

Web Tasarım