KAHVE FALI HAKKINDA BİLİNMEYEN GERÇEKLER

ev temizliği

 

 

 

Uzun yıllardır insanların gelecek hakkında yorum yapmak için kullandıkları yöntemlerden biri kahve falıdır. Peki, kahve falı hakkında ne kadar şey biliyoruz? Kahve falında gördüğümüz şekiller nasıl yorumlanır? Geçmişten bugüne kahve falı hakkında daha önce hiç duymadığınız şeyleri bilmeye hazır mısınız? İlkel toplumlardan günümüze kadar olan süreçte şekillere anlam verme hakkında inanılmaz bilgiler bu yazıda. 

 

 

 

Bilinmeyen Geleceğin Çekiciliği!

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Kahve falı, ince kahve tüketiminin yaygın olduğu ülkelerde geniş kitlelerce inanılan bir eylem türüdür. Peki, fal baktırmak kişilere neden bu kadar cazip gelir? Kahve falı gibi batıl inanışlar geçmişten günümüze birçok toplumda veya onların alt kültüründe kabul görür. Bunun sebebi kişilerin doğaüstü “şeylere”, maddeye, gizeme yüklediği anlamlar olarak kabul edilebilir. Kahve falında kişileri çoğu zaman rahatlatan telkin cümleleri yer alır. Çoğunlukla kadınların tavsiye alma ve rahatla amacıyla arkadaş veya aile arasında gerçekleştirdikleri bu eylem eğlence amacı ile yapılır. Bu duruma; geleceğe bir an önce kavuşma arzusu da diyebiliriz.

 

 

 

Geçmişten Bugüne Kahve Falı

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Fal bakmak, Hitit toplumunda ve Eski Roma Uygarlığı döneminde toplumsal yaşamın bir parçası olmuştur. Öyle ki siyasi kararlarda veya iktidarın değişim sürecinde fala başvurulmuştur. Kâhin adı verilen kişiler insanlık tarihini belirleyen birçok olayda etkin rol almıştır. Fal tarihi M.Ö 4 bin yıllarına yani Mezopotamya coğrafyasına dayanır. Eski dönemlerde kullanılan fal türü; hayvanların iç organlarına bakarak kehanette bulunma yöntemidir. Çin’de kullanılan bir yöntem ise hayvanların kürek kemiğinden kehanette bulunmaya dayanır. Türkler Müslümanlığı seçmeden önce hayvan kemiği, ok, yay ile fal bakarlar. Müslüman olduktan sonra kullanılan en yaygın fal yöntemi ise kahve falı yöntemidir.
Osmanlı döneminde haremdeki kadınların birbirlerine kötü sözler söylemesi yasaktı. Kadınlar bu yöntemi çürütmek için kahve falını kullandılar. Kahve falı bakan kişi karşısındaki cariyeye içinden gelen her şeyi kahve falı ile söyleyebiliyordu.

 

 

 

Kahve Falında Gördüğümüz Şekiller Nasıl Yorumlanır?

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Falda gördüğümüz şekiller geçmişten bugüne oturmuş kalıplar üzerinde kişilere aktarılır. Örneğin balık şekli çıktıysa bu kısmet olarak yorumlanır. At şekli ise murat anlamına gelir. Bu da falına baktığınız kişinin her ne dileği varsa olacağı anlamını taşır. Hatta bazı kişiler falındaki şekillerin yorumlanması hakkında şunu söyler: Şekillerin yorumlanması eğer pozitifse falcı kişi o gün olumlu bir ruh haline sahiptir. Negatif yorumlar alıyorsanız bilin ki o gün falcı kişisi için pek keyifli bir gün değil!

 

 

Kaynak: blog.cibuu.com

 

 

Web Tasarım