SONBAHARDA SAÇ BAKIMI İÇİN ÖNERİLER

ev temizliği

 

 

 

 

Sonbahar demek, yazın yıpranan saçlar için bakım zamanı demek. Tatile çıkamamış olsanız bile yaz aylarındaki yoğun güneş saçlarınızın zayıflamasına, kurumasına ve yıpranmasına neden olur. Bakım yapacaksınız diye kozmetik ürünlere yığınla para vermenize de gerek yok. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz.

 

 

 

 

Doğal Malzemelerle Saç Maskesi Tarifi

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

 

Mutfakta basit tariflerle sağlıklı saçlar için maske yapabilirsiniz. 


- Saçın uzunluğuna göre; bir veya iki yumurta, yoğurt, bir kaşık bal ve yeterli miktarda bir bitkisel yağı (Bu zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı olabilir).


- Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra, saça kökten uca sürün.


- Yaklaşık 1 saat saçınızda bekletin. 


- Önce ılık suyla sonra şampuanla masaj yaparak saçınızı yıkayın.


Bu maske sayesinde; matlaşmış saçınız kaybettiği proteini geri kazanıyor, saçınız nemleniyor, besin ve parlaklık sağlıyor, bitkisel yağlar ise parlaklık veriyor ve saç tellerini koruyor.

 

 

 

 

 

Saçınızı Haftada İki Kez Yıkayın

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

 

Zeytinyağı, argan, çay ağacı ve hindistan cevizi yağı saçları besliyor. Ancak her gün saçları şampuanla yıkamak saç derisinin doğal yapısına zarar verebilir. Daha fazla yağ üretmesine sebep olur. Bu yüzden saçlarınızı haftada 2 kere yıkamanız yeterli olacaktır. Eğer çok kirli bir ortamda çalışılıyorsa elbette daha sık yıkamalıyız ama fazla şampuan kullanmaktan kaçınmak gerekiyor. 


Sağlıklı saçlar için doğru şampuan seçmek de önemli. Doğru şampuan seçimi için önce saçlarımızı doğru tanımalıyız. Saç tipimize uygun bitkisel içerikli şampuanlar kullanmalıyız. Saça zarar vermeden saç köklerini besleyen, yüksek miktarda E Vitamini barındıran içinde SLS, Paraben, Silikon ve Mineral Yağlar gibi zararlı içerikleri olmayan şampuanlar tercih etmeliyiz. 

 

 

 

 

 

Havlu Yerine Pamuklu Tişört

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Saç kurutma makinesi, düzleştirici gibi saça aşırı ısı veren malzemeler saçı yıpratır. Canlı saçlara sahip olmak için doğru saç kurutma tekniklerine başvurmak gerekir. Saçlarının kabarıklığından şikâyet eden kişiler saçlarını kuruturken havlu veya saç kurutma makinesi yerine pamuklu bir tişört kullanabilir. Çünkü normal havlular saçta çok fazla sürtünmeye neden olduğu için saçın yıpranmasına ve kabarmasına neden olur. Pamuklu tişörtler ise elektriklenmeyi engeller ve böylece daha sakin saçlara sahip olabilirsiniz. 


 

Web Tasarım