MAKYAJ FIRÇALARINI KALINTILARDAN TAMAMEN ARINDIRMAK İÇİN UYGULAYABİLECEĞİN PRATİK YÖNTEMLER

beylikdüzü ev temizliği

 

Makyaj fırçalarımız her gün bir birinden farklı ürünleri uygulamak için kullandığımız vazgeçilmez ürünlerimizdir. Fırçalarımız üzerinde biriken makyaj kalıntıları ve oluşan mikropları düşündüğümüzde  makyaj malzemelerimiz içinde temizliği en önemli olan ürünümüz hiç şüphesiz makyaj fırçalarımız oluyor. Ancak fırçalarımız için bir türlü doğru temizleyiciyi bulamayız. Bahsedeceğimiz doğal yöntemler ile fırçalarına zarar vermeden onları en iyi şekilde temizleyebilirsin.

 

1. Fazla Kalıntıdan Kurtul

 

avcılar ev temizliği

 

Makyaj fırçalarını temizlerken en sık yaptığımız hata fırçayı direk temizleyici ile yıkamaya başlamak. Oysa ilk olarak fırçayı ılık suyun altına tutarak fazla kalıntıların akmasına izin ver. Böylelikle temizleyici uyguladığında yıkama işleminin çok daha hızlı olduğunu fark edeceksin.

 

2.  Bebek Şampuanı

 

esenyurt ev temizliği

 

Fırçalarını temizlerken kıllarına zarar vermek istemezsin. Bunun için en basit yöntem bebek şampuanı. Temiz bir süngeri ıslat ve üzerine bir miktar bebek şampuanı damlat. Ardından fırçayı süngerin üzerinden fazla baskı uygulamadan dairesel hareketlerle gezdir. Fırçanın yeterinde temizlendiğini düşündüğünde durulama işlemine geçebilirsin.

 

3. Hem Doğal Hem Hijyenik

 

bahçeşehir ev temizliği

 

Yalnızca sirke ve su kullanarak fırçalarını ilk günkü gibi temiz kullanabilirsin. Cam bir kase içine bir miktar ılık su ve sirke ekleyip iyice karıştır. Ardından kirli fırçanı suya sokarak su içinde kılları çevirerek yıkamaya başla. Sirkenin makyaj kalıntılarını fırçadan kolaylıkla çıkardığını fark edeceksin. Fırçan tamamen temizlendikten sonra temiz su ile fırçanı durulayabilirsin.

 

4. Hem Bakım Hem Temizlik İçin

 

beylikdüzü temizlik şirketi

 

Bir kaseye bir miktar zeytinyağı damlattıktan sonra kirli fırçanı yağ içerisinde dairesel hareket ile gezdirerek yağın tüm kıllara temas etmesini sağlayabilirsin. Yumuşayan makyaj kalıntıları fırçadan kolaylıkla çıkacaktır. Bu sayede yağ, yumuşatıcı etkisi ile fırçalarına gerekli bakımı da yapmış olacaktır.

 

Sen de makyaj fırçalarını temizlerken uyguladığın doğal bakım yöntemlerini yorum olarak bizimle paylaş ve CleanGo ailesine katıl J

 

Web Tasarım