TASARRUF EDEREK PARA BİRİKTİRME YÖNTEMLERİ

ev temizliği

 

 

 

Ev bütçesini korumak için tasarruf etmek, para biriktirmeye çalışmak her zaman zor gelir. Hele evi kılı kırk yararak geçindiriyorsak çok daha zor... Ancak küçük adımlar atarak başlarsanız gerisi kolayca gelir ve finansal hayatınız gitgide daha iyi olur. Sizin için listelediğimiz tasarruf etme ve para biriktirme yöntemlerinden her biri küçük ve basit adımlardır ancak işe yarar. İşte, tasarruf etme ve para biriktirmekle ilgili bilinen en iyi yöntemler:

 

 

 

1- Hazır Gıdalar Tüketmeyi Bırakın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Dışarıda fast food tarzı hazır gıdalar tüketmek yerine evinizde yemek yapmaya özen gösterin. Eğer haftaiçi vaktiniz yoksa yemek yapmak için hafta sonu bir saat harcamanız yeterli olur. Sadece bu bile hem para harcamanızı engelleyecek hem de sağlıklı yiyecekler tüketmenizi sağlayacaktır.

 

 


2- Dışarıda Değil Evde Vakit Geçirin 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Boş zamanlarınızda arkadaşlarınızla dışarıda buluşmak yerine evde buluşmayı tercih edin. Çünkü evde yapılan hemen her aktivite dışarıda yapılanlara göre çok daha ekonomiktir. 

 

 


3- Televizyonu Kapatın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Tasarruf etmenin en büyük yollarından biri de az televizyon izlemektir. Hem sağlığınız için faydalı hem de cebiniz için. Şiddeti tetikleyen reklamlara daha az maruz kalırsınız, diğer işlere daha fazla odaklanırsınız ve daha az elektrik kullanırsınız.

 

 


4- Hediye Almak Yerine Kendiniz Yapın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Ekmek, kurabiye, sabun gibi değerlendirilebilir hediyeleri evinizde kolayca ve ucuza yapabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Hediyelerde sizin dokunuşunuz olacağı için çok daha değerli olacaktır. Hediyeyi sizin yapmanız hem karşı tarafın kendini daha özel hissetmesini sağlar hem de tasarruf edip para biriktirmenize yardımcı olur.

 

 


5- Alışveriş Listenizin Dışına Çıkmayın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Alışverişe gitmeden önce neler alacağınızla ilgili bir liste yapın ve alıverişe gittiğinizde bu listenin dışına çıkmayın. Ne kadar çekici olduklarının bir önemi yok, listede olmayan hiçbir şeyi sepete eklemeyin. Ayrıca giysi, ayakkabı gibi ihtiyaçlarınızı sezon sonları yapmanız yaklaşık yüzde 50 tasarruf etmenizi sağlar.

 

 


6- Eski Kıyafetleri Onarın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Düğmesi kırıldı diye ya da ufak bir söküğü var diye hemen eşyalarınızı atmayın. Bunun yerine deliğin olduğu yere yama yapın ve bu kıyafetinizi evdeyken giyin. Basit dikiş işleri sadece birkaç dakikanızı alır. Böylece ihtiyacınız olmayan yeni kıyafetleri almaktan kurtulursunuz.

 


 

7- Az Enerji Harcayan Ampuller Kullanın

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Bu ampuller daha maliyetli olsa bile diğer ampullere göre daha uzun ömürlüdür ve daha az elektrik tüketir. Enerji tasarruflu ampuller tüketim açısından diğer ampullere göre çok daha tasarrufludur. 

 

 

Web Tasarım