LİMONUN SOFRALARIMIZ DIŞINDA FAYDALARI

 

 

 

Yemek ve salatalarda sıkça kullandığımız limonu artık çöpe atmıyoruz. Çünkü içinde bulundurduğu yüksek asit ve anti bakteriyel özelliği ile limonlar temizlikte en iyi temizlik yardımcımız olacak. İşte yalnızca limon kullanarak uygulayabileceğimiz temizlik yöntemleri.

 

 

 

1.Değerli Eşyalarını Korkmadan Temizleyebilirsin

Evimizde ailelerimizden kalan özellikle pirinç ve bakırdan  yapılan eşyalarımızı temizlerken kimyasal tepkimeler oluşturabilecek deterjanlar kullanmak yerine, ortadan ikiye böldüğünüz limon ile eşyalarınızı ovalayın. Eskisinden çok daha parlak olduğunu göreceksiniz

 

2.Deri Malzemeleri Temizliğinde En İyi Yardımcı

Evlerimize kattığı farklı hava ve estetiği sayesinde hepimizin evinde deri mobilya ve aksesuarlar yer alıyor. Kimyasal deterjanların zarar verdiği bu eşyaları bir diş fırçası ve limon suyu ile ovalayarak hem lekelerden kurtulmayı hem de deri yüzeyin parlamasını sağlayabilirsin.

 

3.Antibakteriyel Özelliğinden Faydalanın

Son günlerde hızla ayılan ahşap ev eşyaları modası mutfaklarımızda da kendini gösteriyor. Özelikle mutfakta sıkça kullandığımız kesme tahtalarının temizliğinde de limondan faydalanabilirsin. Limonun antibakteriyel özelliği sayesinde, bakteri oluşturmaya müsait tahta mutfak malzemelerini limon ile ovalayarak hem mikroplardan kurtulmuş hem de oluşan kötü kokuyu yok edebilrsin.. 

 

4.Su Lekelerine Pratik Çözüm

Bulaşık Makinesinde yıkadığımız çatal bıçak ve tencere gibi eşyalarda yıkama sonrası oluşan ve musluklarda meydana gelen su lekeleri için deterjan yerine limondan faydalanabilirsin. Yemeklerinde kullandığın limonu çöpe atmadan önce musluk kenarlarını ovalayarak tüm lekelerden kurtulduğunu göreceksin. Bulaşık makinasının içine birkaç parça atarak makineyi çalıştırdığımızda ise bulaşıklardaki su lekelerinden tamamen kurtuluyoruz.

 

5.Ayna ve Cam Temizliğine Birebir

Ayna ve cam temizliğinde de limon suyundan faydalanabiliriz. Bunun için yalnızca bir sprey şişesine ihtiyacımız var. Limon suyu ve içme suyunu iyice çalkalayarak elde ettiğiniz karışımı temizleyeceğiniz bölgeye sıkın, ovalama işleminden sonra parlaklığı fark edeceksiniz.

Web Tasarım