Halı Lekelerini Tamamen Ortadan Kaldıracak 5 Doğal Yöntem

Ev temizliÄŸi yaparken elektrik süpürgesi ile süpürdüÄŸümüz halılar sandığımız gibi kir ve atıklardan tamamen temizlenmiyor. Peki, ev ekonomisini sarsmadan halı temizliÄŸi nasıl yapılır? Halıları kolay temizleyebilmek, inatçı lekeleri ve kalıcı kokuları gidermek kullanabileceÄŸin doÄŸal yöntem ve malzemeleri sıraladık:

 


Ekonomik Malzeme: Arap Sabunu

 

Halı lekesi nasıl çıkar

 

Halı temizlemek için halı ÅŸampuanı kullanmak yerine arap sabunu kullanmak hem daha saÄŸlıklı hem de daha ekonomik bir yöntem. Temiz bir bezi arap sabunu ve su ile hazırlayacağın karışımının içinde iyice ıslanması saÄŸlayıp ardından halınızın üzerini bastırarak silmelisin. Ä°yice sildiÄŸinden emin olduktan sonra sadece su ile ıslattığın bir bez ile durulama yapıp ve kurumaya bırakabilirsin.

 


Halıları Parlatacak Malzeme: Mısır Nişastası

 

halı temizleme

 

 

Halıdaki zorlu yaÄŸ ve boya lekelerini çıkarmada en etkili yöntem mısır niÅŸastasıdır. Bir paket mısır niÅŸastasını lekeler üzerine serp ve beÅŸ dakika bekle. Ardından sirkeli su ile halını silip  ve lekelerden kurtulabilirsin.

 


Zorlu Leke Uzmanı: Amonyak

 

bahar temizliÄŸi

 

Amonyak halıdaki yaÄŸ, boya ve mürekkep gibi zorlu lekeleri çıkaran etkili bir temizleyicidir. Su ile incelterek halıya zarar vermesini tamamen engelleyebilirsin.. Halıda genel silme iÅŸlemi yapacaksan, temizlik suyuna bir çorba kaşığı kadar ekleyerek de kullanabilirsin.

 


Her Eve Lazım: Beyaz Sirke

 

maslak ev temizliÄŸi

 

Ev temizliÄŸi için en doÄŸal ve  pratik ürünlerde olan beyaz sirke ile özellikle meyve ve meÅŸrubat lekelerini  kolayca temizleyebileceÄŸini biliyor muydun?

Leke üzerine bir fincan beyaz sirke, 2 fincan su ve bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı ile hazırladığın solüsyonu sürebilir, ardından yumuÅŸak bir bezle halını silebilirsin

 

Ev Temizliğinin Baş Tacı: Karbonat

 

karbonat ile halı silme

 

Ev temizliÄŸinin baÅŸ aktörlerinden biri de karbonat. Halının üzerine direkt sarbonat serpip bu ÅŸekilde yarım saat boyunca bekletmelisin. Ardından elektrik süpürgesi ile süpürüp sonra duru su ile yavaÅŸça silerek temizleyebilirsin.

 

Web Tasarım