PASLANMIŞ EŞYALARI İLK GÜNKÜ PARLAKLIĞINA KAVUŞTURACAK 4 DOĞAL YÖNTEM

 

Birçoğumuz, evimizde kullandığımız metal ve çelik eşyalarda paslanmayla karşılaşırız. Piyasada bunun için bulunan pas sökücüler ise hem sağlımıza hem de cebimize ciddi zararlar veriyor. Oysa hepimizin evinde bulunan malzemeler ile pas lekelerinden tamamen kurtulabiliriz.  Sen de paslanmış eşyalarını bir birinden faydalı bu yöntemler ile ışıl ışıl bir görüntüye kavuşturabilirsin.

 

1. Patatesi Denemiş Miydin?

 

 

Evet inanması güç ama patates iyi bir pas sökücüdür. Patatesi ortadan ikiye böl ve yarım patatesin iç yüzeyine bir miktar bulaşık deterjanı damlat. Paslanmış bölgeyi patates ile bastırarak silebilirsin. Bu işlem ile pas lekesindeki çözülmeyi fark edeceksin.

 

 2. En İyi Pas Sökücü Olarak; Limon

 

 

Limon içindeki asit sebebiyle pas temizliğinde en işe yarar yöntemdir. Evinde bulunan metal veya demiş eşyalarında hafif bir pas lekesi ile karşılaştıysan yemeklerinde kullandığın limon ile lekeden kurtulabilirsin demektir. Paslanmış bölgeye bir miktar tuz dök ve limon ile bu alanı silmeye başla. Limon ve tuz karışımı ile yaptığın silme işlemi pas lekesinden kurtulmanı sağlayacaktır.

 

3. Ağır Pas Lekelerine Karşı; Sirke

 

 

Çıkarılması güç, derine işlemiş  pas lekelerini çıkarmak sandığın kadar zor değil. Bu lekeleri temizlemek için ihtiyacın olan şey bir miktar sirke. Temizleyeceğin malzemeler çatal bıçak gibi ufak malzemeler ise bunları içi sirke dolu bir kovada bir gece bekletmen tüm pası temizlemek için yeterli olacaktır. Paslanan malzeme daha büyük bir eşya ise sirke ile tamamen ıslattığın bir bezi paslı bölgeye sar ve bir gece beklet. Durulama işleminden sonra sirkenin etkisi ile hem paslardan kurtulacak hem de daha parlak eşyalara kavuşacaksın.

 

4.Deterjana Karşı Karbonat

 

Neredeyse hepimizin evinde bulunan karbonat paslanmalara karşı en iyi yardımcımız olacak. Paslanmış bölgeyi ıslat ve üzerine bol miktarda karbonat dök. Böylelikle karbonat metal eşyana yapışacaktır. Karbonatı döktükten sonra pasın yumuşaması için yaklaşık yarım saat bekle ve yüzeyi çizmeyecek ancak yeteri kadar sert bir yüzeyi olan fırça ile paslı bölgeyi ovalayıp durulama işlemine geçebilirsin. Karbonat ilk yıkamada etkini gösterecektir.

 

Not: Paslanmanın en büyük sebeplerinden biri de malzemelerimizi ıslak bırakmamız. Bunu önlemek için yıkama işleminden sonra metal ve çelik eşyalarını kurulamayı ihmal etme.

 

Web Tasarım