Ağır Kimyasallar İçeren Deterjanlara Karşı Buzdolabında Bulunan Doğal Temizleyiciler

Hepimiz ev temizliÄŸi söz konusu olduÄŸunda içerisinde ağır ve son derece tehlikeli kimyasallar içeren birbirinden farklı deterjanlara yüksek bütçeler harcıyoruz. Oysa dolabımızda bulunan doÄŸal malzemelerle çok daha iyilerini hazırlayabiliriz. Biz de sizin için saÄŸlığımızı tehlikeye atan deterjanlara doÄŸal ve ekonomik alternatifler sıraladık.

 

Mobilyalar: Hem Daha Temiz, Hem de Daha Parlak Olacak

 

ev temizliÄŸi

 

Mobilyalar hem en çok toz çeken hem de parlatmak için ekstra çaba verdiÄŸimiz eÅŸyalardır. Ev temizliÄŸi rutinimizde özellikle mobilya temizliÄŸinde farklı iÅŸlevleri için birbirinden farklı ürünler kullanırız Tüm bu deterjanlara karşı evinde para harcamadan oluÅŸturabileceÄŸin karışım ile hem toz temizlemede hem de ahÅŸap ve deri mobilyaları parlatmada kullanabileceÄŸin bir karışım oluÅŸturabilirsin.

Bunun için 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 adet limon suyunu temiz bir kapta karıştırdıktan sonra sprey ÅŸiÅŸesi yardımı ile ahÅŸap ve deri mobilya yüzeylerine sıkarak temizleme bezi ile ovalıyoruz. Bu doÄŸal tarif ile hem tozlardan kurtulup hem de yeni cilalanmış mobilya görüntüsüne kavuÅŸabilirsin.

 

Halılarda Biriken Mikrop ve Atıkları Tek Malzeme İle Yok Edebilirsin

 

halı lekesi nasıl çıkar

 

Ev temizliÄŸi sırasında yaptığımız halı süpürme iÅŸlemi ne yazık ki halıda biriken atıkların yok olmasına ya da halı yüzeyinde oluÅŸan lekenin temizlenmesinde iÅŸe yaramıyor. Özellikle yaÅŸanan ufak kazalar ile halı yüzeyinde oluÅŸan lekeleri düÅŸünürsek. Artık farkında olmadan halıya dökülen ÅŸeylerle halıda oluÅŸan lekeler gözünü korkutmasın. Leke oluÅŸan bölgeye evindeki doÄŸal ürünlerde müdahale edebilirsin.

Bunun için 1 su bardağı kabartma tozunu lekeli bölgenin üzerine dökerek lekenin yüzeyini tamamen kapatmalısın, eÄŸer dökülen sıvı kabartma tozunu nemlendirdiyse üzerine biraz daha kabartma tozu ekleyerek bir fırça yardımı ile halıya yedirmeli ve birkaç saat beklemeye bırakmalısın. Ardından vakumlu bir süpürge aracılığıyla lekeli bölgeyi temizleyebilirsin.

 

Cam ve Aynalarda Mükemmel Temizlik için

 

sirke ile cam silme

 

Ev temizliÄŸi içinde en çok önem verilen cam ve aynalar için kullandığın deterjanlara karşı çok pratik, doÄŸal ve hesaplı temizleyici hazırlamak oldukça basit.

Karışım için 2 su bardağı su (arıtma suyu leke bırakmaması için önerilir), 2 yemek kaşığı sirke, isteÄŸe baÄŸlı olarak sirke kokusunu hafifletmek için uçucu limon yağını bir sprey ÅŸiÅŸesine boÅŸaltıp iyice çalkalıyoruz. Hazırladığımız karışımı sıkıp, temizlenecek alana sıkı mikrofiber cam bezi ile ovalayarak mükemmel görüntüye kavuÅŸabilirsin.

 

Ev Yapımı DoÄŸal Çamaşır Deterjanı

 

beÅŸiktaÅŸ ev temizliÄŸi

 

Temizlik malzemesi seçerken en dikkat ettiÄŸimiz ürünlerin başında çamaşır deterjanları yer alıyor. Ancak içeriÄŸinde birbirinden farklı ve ağır kimyasallar içeren deterjanlarla kıyafetleri temizlememiz cilt hassasiyetine sebep olarak ağır sonuçlara yol açabiliyor.

Bu saÄŸlığa zararlı kimyasalları içeren deterjanlara karşı hepimiz evimizde doÄŸal, saÄŸlığımıza zarar vermeyen ve çamaşırları tertemiz yapacak deterjanları hazırlayabiliriz..

Bu doÄŸal deterjan için 1 adet doÄŸal sabunu eskimiÅŸ bir rendeyi kullanarak rendeliyoruz. Bir fincan boraks ve bir su bardağı çamaşır sodasını rendeden geçirdiÄŸimiz sabuna ekleyip, birkaç dakika boyunca iyice karıştırıyoruz. Hazırlananan karışım ile artık çamaşırlarını yıkamaya hazırsın.

 

Web Tasarım