DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ MAKYAJ YÖNTEMLERİ

ev temizliği

 

 

 

 


Son zamanlarda “no makeup” yani yokmuş gibi görünen makyaj yapmak oldukça moda. Çok makyaj yapmayı sevmeyen ya da yaptığı makyajın çok belli olmasını istemeyen kadınların tercih ettiği bir makyaj türüdür. Peki, yokmuş gibi görünen, doğal makyaj nasıl yapılır? Sizler için doğal görünümlü, sanki yokmuş gibi duran makyaj yöntemlerini sıraladık. 

 

 

 

 

1- BB Krem Kullanın

 

 

 

 

ev temizliği
 

 

 

 

 

Eğer doğal görünümlü bir cilt tonu istiyorsanız, fondöten yerine BB veya CC krem kullanmalısınız. BB veya CC krem ile cildinizdeki renk tonunu eşitleyebilir, abartılı bir cilt görünümünden kurtulabilirsiniz. BB kremler; hafif dokusu ve nemlendirici özelliği ile fondöten yerine geçebilecek en doğal ürünlerden biridir. 

 

 

 

 

 

2- Dudak Nemlendirici Kullanın

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Dudaklarınızı renklendirmek isteyebilirsiniz. Ancak ruj kullanmak yerine doğal rengi korumak için dudak nemlendiricisi kullanabilirsiniz. Bu sayede dudaklarınız rujun verdiği etki gibi daha doğal ve nemli gözükecek. Üstelik rujlara dünya para ödemek zorunda da kalmayacaksınız. 

 

 

 

 

3- Doğal Bakışlar İçin

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Genellikle dolgun duran kirpikler için siyah rimel kullanılır. Ancak kahverengi bir maskara kullanarak hem doğal hem de dikkat çekici kirpiklere sahip olabilirsiniz. Bu sayede gözlerinizdeki rimel daha yumuşak görünecektir. Özellikle günlük makyajınızda kahverengi maskara kullanmayı tercih edebilirsiniz. 

 

 

 

 

4- Yüzünüzdeki Fazla Makyajı Silin

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Özellikle özel günlerde yapılan makyaj abartılıyor. Fazlaca kapatıcı, rengârenk farlar, yoğun ruj kullanımı aslında kadınları olduğundan daha güzel göstermez. Bu yüzden makyajın görünmez olması için çok az ürün kullanılması gerekir. Örneğin, gözlerinize rimel uygularken bir yandan mendil yardımı ile üzerinden geçin ve fazlalıkları alın. Diğer yöntem ise rimelin fırçası ile sürmek yerine, yine bir mendile rimeli sürerek gözlerinize uygulayabilirsiniz. Bu yöntem tüm kullanacağınız ürünler için geçerlidir. Yüzünüze her makyaj malzemesi sürdüğünüzde ince bir tabaka halinde fazlalıkları kuru bir pamukla silmeyi unutmayın.

 

 

 

 

5- Doğal Lekeleri Kapatmayın

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Dünyada cildi kusursuz olan neredeyse hiç kimse yok. Unutmayın ünlü modellerin bile cildi kusurlarla doludur. Önemli olan bunu nasıl değerlendirebildiğinizdir. Yüzünüzdeki göz altı torbaları, çiller, gözenekler ve benlerin hepsi normaldir. Yüzünüzdeki her şeyi kapatma ihtiyacı hissetmeyin. 

 


 

Web Tasarım