EV İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRAN 8 PRATİK BİLGİ


ev temizliği

 

 

Ev temizliği yaparken ne kadar zamandan tasarruf etmeye çalışsak da, neredeyse her seferinde tüm günümüzü harcarız. Odaları temizlemek, dolapları düzenlemek, fazlalıkları kaldırmak derken iş bir türlü bitmez. Aslında her an elimizin altında olan malzemeler ev temizliği yaparken işimizi kolaylaştırabilir. İlk bakışta saçma gelebilir ancak size sunacağımız bu pratik bilgilerle ev işini daha kolay hale getirebilirsiniz. 

 

 


1- Çivi Tutacağı

 

 

ev temizliği

 

 

Duvara çivi çakmanız gerekiyor ama parmaklarınızı ezmekten mi korkuyorsunuz? Aslında kolayı var! Bir mandal yardımıyla çiviyi tutarak bu riskten kurtulabilirsiniz. 

 

 

2- Metal Eşyaları Kaybetmeye Son!

 

 

ev temizliği

 

 

Cımbız, küçük makas gibi malzemelerinizi kaybetmekten sıkıldıysanız size basit bir önerimiz var. Banyo dolabınızın dip kısmına bir parça mıknatıs yapıştırın. Böylece metal olan ıvır zıvırınızı düzenli tutabilirsiniz. 

 

 

3- Kabloları Derli Toplu Tutmak Kolay

 

 

ev temizliği

 

 


Ev temizliği yaparken ortalıktan kablo topluyorsanız sinir bozucu olabilir. Bir kutunun içine tuvalet rulolarını koyun ve içine kabloları yerleştirin. Bu rulolar kabloları bir arada tutmak için harika bir yöntem! 

 

 


4- Poşetleri Düzenli Tutmak İçin

 

 

ev temizliği

 

 

Poşet içinde poşetler olmayan ev yoktur herhalde! Hâlbuki bu poşetlerin daha fazla yer kaplamasına neden olur. Kuru ve temiz poşetleri katlayın ve boş bir kâğıt mendil kutusuna yerleştirin. Böylece yerden tasarruf etmiş olursunuz. 

 

 


5- Mısırın Koçanlarını Temizlemek

 

 

ev temizliği

 

 

Mısır koçanlarını temizlemeye üşenmeyin! Bir diş fırçası alın ve püskülleri yavaşça fırçalayın. İşte bu kadar kolay! 

 

 


6- Parlak Tencere ve Tavalar

 

 

ev temizliği

 

 

Tencere, tava, çaydanlık gibi metal eşyalarınızın kirli ve mat olduğunu gördüğünüz zaman, bir dilim çiğ patates alın ve yavaşça yüzeylerini ovalayın. Pırıl pırıl olduklarını göreceksiniz. Ev temizliği yaparken, örneğin kapıları temizlerken de kullanabilirsiniz.  

 

 


7- Limon İnatçı Leke Düşmanı

 

 

 

ev temizliği

 

 

Limon, kumaş veya diğer yüzeylerden leke çıkarmak için yaparken kullanabileceğiniz en iyi ev temizliği malzemelerden biridir. Limonun suyunu sıkın ve bir fırça yardımıyla lekelenen bölgelere sürün. 20 dakika bekletin ve sonra ılık su ile durulayın. 

 

 


8- Yapışmış Lekelere Kesin Çözüm 

 

 

ev temizliği

 

 


Bir top alüminyum folyo hazırlayın ve tencere gibi metal mutfak gereçleri üzerine yapışmış olan yiyecek kalıntılarını ovun.  Folyo, bulaşık teli gibi metalleri veya cam eşyaları çizmez. Bu yüzden oldukça kullanışlıdır. 

Web Tasarım