MUZ KABUĞU İLE YAPABİLECEĞİNİZ 5 ŞEY 

 

ev temizliği

 

 

Uzmanlar “meyve ve sebzelerin kabuklarını değerlendirin” diye boşuna demiyor. Muz da her türlü yararlanabileceğiniz meyvelerden biri. Muz kabuklarını çöpe atarak heba etmek yerine önerilerimize kulak verin. Muz kabuklarını değerlendirebileceğiniz yöntemleri sizin için sıraladık.

 

 

1- Doğal Ayakkabı Cilası 

 

 

ev temizliği

 

 


Muzun bir potasyum deposu olduğunu bilmeyen yoktur. Pek bilinmese de ayakkabı cilaları da potasyum içerir. Potasyum deriyi besler ve dolayısıyla muz kabuğunun iç kısmı ile ayakkabılarınızı cilalayabilirsiniz. 

 

 

 

2- Dişleri Beyazlatmak İçin Muz Kabuğu

 

 

ev temizliği

 

 

Diş macunları içerdiği kimyasallar nedeniyle son zamanlarda korkuyla kullanılıyor. Oysa muz kabuğu dişlerinizi beyazlatabilen doğal bir temizleyicidir. Muz kabuklarının iç kısmı ile dişlerinizi boşluk bırakmayacak şekilde iyice ovalayın. Yaklaşık 10 dakika sonra dişlerinizi kuru bir fırçayla fırçalayın. Bu işlemi 14 gün boyunca günde bir kez olmak üzere tekrarlayın.

 

 

3- Akneden Kurtulmanın Doğal Yolu 

 

 

ev temizliği

 

 


Cildinizi düzenli olarak her akşam muz kabuğu ile ovalarsanız aknelerle kolay baş edebilirsiniz. Yatmadan bir saat kadar önce iyice temizlediğiniz yüzünüzü muz kabuğu ile 10 dakika boyunca ovun. Bir saat kadar yüzünüzde tuttuğunuz muz parçacıklarını ılık su ile durulayın. 

 

 

4- Muz Kabuğu İle Kaşıntıdan Kurtulun

 

 

ev temizliği

 

 

 

Karınca veya sivrisinek ısırıklarında kabaran ve kaşınan bölgeye muz kabuğu sürün. Hem ferahlık hissi verecek hem de kaşıntıyı engelleyecektir. 

 

 

 

5- Yanıklara Muz Kabuğu Ferahlığı

 

 

ev temizliği

 

 


Elbette ileri derecede yanıklar için mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurun. Ancak hafif bir yanık problemi yaşıyorsanız o bölgeyi temizledikten sonra bir muz kabuğunun iç kısmını bu bölgeye tampon olarak uygulayabilirsiniz. 


Muz kabuğunu, yorgun ve şişmiş gözlerinizi rahatlatmak için de kullanabilirsiniz. Muz kabuğundaki potasyum, göz altı torbalarını ve şişkinlikleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Ayrıca, nemlendirici özelliği göz altı morluğunun azalmasını sağlar. Bunun için muz kabuğunun iç tarafını, kaşıkla kazıyarak ayırın. Kabuktan kazıdığınız iç malzemeyi saf aloe vera jeli ile karıştırın. Karışımı hafifçe gözlerinizin etrafına sürün. 15 dakika bekleyin, sonra soğuk su ile yıkayın. Eğer aloe vera jeline karşı alerjiniz olmasından şüpheleniyorsanız, önce vücudunuzun çok küçük bir noktasında deneyin. Eğer kabarma, kızarma gibi şikâyetler yaşamazsanız karışımı uygulamanızı öneririz.  

Web Tasarım