HAFTA SONU EVDE YAPILABİLECEK 8 KEYİFLİ AKTİVİTE

 ev temizliği
 

 

 

 

Bütün bir hafta çok çalıştınız, haliyle yoruldunuz. Hafta sonunda geçirilecek saatler üzerine hayaller kurdunuz, havanın da güneşli olmasını umdunuz. Ama her zaman düşlediğiniz gibi olmaz. Yağmurlu ve soğuk hava sizi eve mahkum edebilir. Üzülmeyin! Keyifli bir hafta sonu için illa dışarı çıkmak zorunda değiliz. Üstelik evde keyifli vakit geçirmenin de epey yolu var. “Hafta sonu ne yapsak?” sorusunu soranlar için evde yapılabilecekleri sıraladık. 

 

 

 

 

1- Güne Kahvaltı İle Başlayın 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Hafta içi daha fazla uyumak için kahvaltıdan feragat ediyoruz, işyeri masasında yediğimiz simitlerle geçiştiriyoruz. Bir yere yetişme derdimiz olmadan ailemizle ya da arkadaşlarımızla yaptığımız ev kahvaltısı ile hafta sonunun keyfini çıkarın.

 

 

 

 

2- Kendinize Vakit Ayırın 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Eğer haftasonunda canınız birileri ile bir şeyler yapmak istemiyorsa kendi kendine kalmanın keyfi de vazgeçilmezdir. Bireysel yapılabilecek pek çok aktivite var.  Örneğin puzzle yapabilir, yeni bir hobiye merak sarabilir ve onu geliştirmek için vakit harcayabilirsiniz. Kitap okumak, yazı yazmak, günlük tutmak, yeni bir dil öğrenmek bunlardan bazıları… 

 

 

 

3- Evde Sinema Keyfi

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Klasik bir başlangıç olacak ama soğuk ve yağışlı havaların keyfi sevdiklerinizle film keyfi yaparak çıkar. Hele bir de yanında taze patlatılmış mısır varsa tadından yenmez. 

 

 

 

 

4- Tamirat, Tadilat, Bakım

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Düşmüş dolap kapağı, asılmayı bekleyen bir tablo, değiştirilmesi gereken ampuller ve daha nicesi… Tüm bunlar kaçtığınız işler olsa da hafta sonu için kaçırılmaz bir fırsat olabilir. Hel sevdikleriniz işin ucundan tutuyorsa çalıştığınız o anları keyifli zamana dönüştürebilirsiniz. 

 

 

 

 

5- Dolap Düzenlemek

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Kıyafetlerinizi elden geçirmeyeli epey zaman geçmiştir. Hafta sonu evde yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri de uzun zamandır vakit ayıramadığınız düzenleme işlerinin yapılmasıdır. Kullanmadığınız kıyafetler, elden çıkarmak istediğiniz kitapları ayırabilir hatta bölgenizdeki gönüllü evleri aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine gönderilmelerini sağlayabilirsiniz.

 

 

 

6- Egzersiz

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Evde yapılabilecek en iyi aktivitelerden biri de spor. Hafta boyu belki de masa başında hareketsiz zaman geçirmeniz gerekiyor olabilir. Haftasonu egzersiz yapmak sizi zinde bir haftaya hazırlayacaktır. 

 

 

 

 

7- Yeni Tatlar Keşfetmek

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Mutfağa bu kez keyif için girebilirsiniz. Basit tarifler deneyebilir, sevdikleriniz için kek, börek, kurabiye gibi tarifleri pişirebilirsiniz. 

 

 

 

 

8-Haftaya Hazırlık

 

 

 

ev temizliği

 

 

 


Maskeler, peelingler ve daha niceleri, evde geçirilecek en keyifli zamanlara eşlik eder. Kişisel bakım için vakitsizlikten dem vuranlar, hafta sonlarında sadece birkaç saatlerini ayırarak kendilerini şımartabilirler. 

 

 

 

Web Tasarım