Zayıflatıcı Etkisi Olan Yulaf İle Yapabileceğin Bir birinden Lezzetli ve Sağlıklı Tarifler

Zayıflamak isteyenler için en sağlıklı ve çeşitli öğünlerin vazgeçilmezi yulaf! İçinde yulaf kullanarak hazırlayabileceğin öğünler ile uzun süre tokluk hissi yaşayarak zayıflamayı daha kolay hale getirebilirsin. İşte yulaf kullanarak hazırlayabileceğin pratik ve sağlıklı öğün çeşitleri;

 

Ferah, Sağlıklı ve Kalorisiz Bir Öğün Olabilir

 

yulafla zayıflama tarifleri

 

Hem yapımı çok kolay olan hem de tam bir öğün kadar uzun süre tok kalmana yardımcı olan bu pratik tarif için ihtiyacın olan şey bir kase yoğurt ve yeşillik. Evet bu enfes tarif oldukça pratik. Bir kase yoğurdun için önce bir-iki yemek kaşığı yulaf koyup iyice karıştırıyoruz. Ardından iki üç dal maydanoz ve nanenin yapraklarını iri parçalara bölerek yulaflı karışım üzerine ekliyoruz. Metobolizmanın hızlanmasına yardımcı olması adına isteğe bağlı olarak kırmızı pul biber ekleyerek öğününü daha sağlıklı hale getirebilirsin. Hazırladığın yulaf tabağını soğuması için bir süre dolapta bekletip daha fresh bir hale getirebilirsin.

 

Tarçın ile Yağ Yakımını Hızlandırıyoruz.

 

göbek eritme

 

Tarçın ve yulafın mükemmel uyumundan ortaya çıkan lezzetin keyfini çıkarıyoruz. Hem Metabolizmayı hızlandırıyor hem yakımına yardımcı oluyor. Tabi yarattığı tokluk hissini de unutmamak lazım. Tarif için bir kase sütün içine 1-2 yemek kaşığı yulaf koyup iyice karıştırarak yulafların sütü içine çekmesini hızlandırıyoruz. Sütün içinde iyice yumuşayan ve şişen yulafı elde ettikten sonra karışımın üzerine 1çay kaşığı toz tarçın ekliyoruz. Ortaya çıkan lezzete bayılacaksın.

 

Bol Kakolu Mozaik Pasta

 

yulaflı mozaik pasta tarifi

 

Hiç birimiz bol kakolu mozaik pastaya hayır diyemeyiz. Ama ne kadar sevsek de yerken aldığımız kalorileri düşünmekten kurtulamıyoruz. O zaman daha sağlıklı ve lezzetli bir alternatif ile yulaflı mozaik pasta deniyoruz. Pasta için derin bir kaba 1.5 su bardağı yulaf, 1.5 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı kakao ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Bu karışıma isteğe bağlı olarak ufak parçalara ayrılmış ceviz, fındık gibi kuru yemiş ekleyebilirsin. Karışım hazır olduğunda bir streç folyonun içine karışımı dökelim ve uzun bir rula halinde karışımı şekillendirelim böylece dilimlenme çok daha kolay olacaktır. Şekillendirmeden sonra pasta karışımını buzlukta minimum 2 saat iletiyoruz. Sağlıklı ve nefis bir lezette sahip yulaflı mozaik pasta sunuma hazır.

 

Sağlıklı Elmalı Turta Yapabilirsin

 

yulaflı yemekler

 

O çok sevdiğimiz elmalı turtayı korkmadan yemek istiyorsan bu tarifi denemelisin.  Minik bir tencerenin içinde 1,5 bardak sütü ısıtıp içine bir bardak yulaf ekledikten sonra iyice karıştırıp ardından1 adet elma rendesi ve istediğin ölçüde tarçın ekle. İyice karıştırıp soğuması için bir süre bekletebilirsin. Hem sağlıklı hem de pratik tatlımız hazır.

Web Tasarım