KAHVALTI YAPMAYA ÜŞENENLERE 5 PRATİK BİLGİ

ev temizliği

 

 

 

Uzmanlar her seferinde vurguluyor: Kahvaltı günün en önemli öğünü! Güne sağlıklı ve zinde başlamak istiyorsak kahvaltı öğününü atlamamak gerekiyor. Tabi önemli olan sadece bu öğünü atlamamak değil, o kahvaltıyı her gün hakkıyla yapabilmek. Ama kabul edelim, her sabah üşeniyoruz. Erkenden gidilen iş, okula bırakılması gereken çocuk derken bunu özellikle hafta içi yapmak neredeyse imkansız oluyor. Ama üzülmeyin! Her gün kahvaltınızı yapabilin diye zamandan tasarruf ettirecek pratik bilgiler sıralıyoruz. 

 

 

 

1- Tost Makinesinde Omlet 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Tavada omlet yapmaya alışkınız ama vakit alabiliyor. Aslında omlet yaparken tost makinesini kullanırsanız zamandan tasarruf edebilirsiniz. Tost makinesi hem her yere eşit ısı yaydığı hem de altlı üstlü pişirme imkanı sağladığı için omletin pişme süresini neredeyse yarı yarıya düşürür. “Omlet tavada, tost ise tost makinesinde olur” anlayışını tersine çevirebiliriz. Üstelik tost makineniz de olmayabilir. Kısacası tavada tost yapabilirsiniz. Hatta tavada yapılan tostları çok daha fazla sevebilirsiniz. 

 

 

 


2- Ekmek Dilimini Yumurta İle Şenlendirin

 

 

ev temizliği

 

 

 

“Yumurtalı kahvaltı edeyim ama çok bulaşık da çıkmasın” diyorsanız size pratik bir tarif verelim. Kahvaltı hazırlamakla uzun uzadıya uğraşmamak için bir dilim ekmek üzerine bir yumurta kırıp önceden ısıtılmış fırına atabilirsiniz. Böylece kısa sürede kahvaltı yapmış olursunuz. 

 

 

 

3- Peyniri Önceden Rendeleyin

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Kısa sürede kahvaltı yapabilmek için tost iyi bir alternative. Ama tost hazırlarken de zaman harcarsınız. Kısa sürede yapabilmek için önceden rendelediğiniz peyniri kullanarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Rendelenmiş peynir dilim peynirlere göre çok daha kısa sürede erir. Bu da sizi tostunuza daha kısa sürede kavuşturur.

 

 

 

4- Yumurtayı Fırında Pişirmek Daha Pratik

 

 

ev temizliği

Fotoğraf: food52

 

 

 

Haşlanmış yumurta yemek için ccak başında beklemenize gerek yok! Yumurtaları fırında pişirerek haşlanmış yumurta kıvamına getirebilirsiniz. Eğer evde kalabalıksanız bir anda birçok haşlanmış yumurta yapmak için, fırının içindeki tellerin üzerine sereceğiniz pişirme kağıdına yumurtaları dizin ve derecesini 160’a ayarlayın. Onlar pişerken siz de güne hazırlanabilirsiniz.

 

 

 

5- Yumurta Kabuklarını Soymanın Pratik Yolu

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

Haşladığınız yumurtaların kabuklarını soymak ayrı bir dert. Ama kolayı var: Yumurtayı su dolu bir bardağın içine atmak. Haşlanmış sıcak yumurtaları elinizle küçük küçük soymak yerine su dolu bir bardağa atın ve çalkalayın.  

Web Tasarım