AZ MALZEME İLE HAZIRLAYABİLECEĞİNİZ 4 PRATİK YEMEK TARİFİ

ev temizliği

 

Aniden gelen misafirlerinize hazırlıksız yakalamamak için pratik yemek tarifleri mi arıyorsunuz? En fazla 5 malzeme kullanarak hazırlanan, doyurucu yemek önerileri arıyorsanız tam size göre bir tarif listesi hazırladık.  

 

1- Biberiyeli Patates Tarifi

 

ev temizliği

 

Malzemeler

 

- 4 adet patates
- Taze biberiye
- Zeytinyağı
- Tuz ve karabiber

 

Öncelikle patatesleri yaklaşık 10 dakika kadar haşlayın. Patatesleri kesip bir tavada kızdırdığınız zeytinyağının içerisine kabukları dışarı bakacak şekilde yerleştirin. Tuz, karabiber ve biberiye yaprakları serpip, biberiyeler yanmadan servis tabağına alın. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz. 

 

2- Brokoli Çorbası Tarifi

 

ev temizliği

 

Malzemeler

 

- 4 su bardağı tavuk suyu 
- Doğranmış brokoli
- Yarım dilimlenmiş soğan
- 2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
- Tuz ve karabiber

 

Bir kaba tavuk suyu, doğranmış soğan ve baharatları ekleyip orta ateşte karıştırın. Brokolileri ekleyip 15 dakika pişirin. Ardından peyniri ekleyip 15 dakika daha kısık ateşte pişirin. Dilerseniz kıvam artırmak için süt kreması da kullanabilirsiniz.

 

3- Mantar Pizza Tarifi

 

ev temizliği

 

Malzemeler

 

- Mantar
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Çeri domates
- Dilimlenmiş zeytin

 

Dilediğiniz kadar büyük boy mantarı temizleyin ve saplarından ayırın. Mantarların iç kısmına rendelenmiş kaşar peyniri, dilimlenmiş domatesi ve zeytin koyun. Yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Malzemeleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. 

 

4- Yoğurtlu Salatalık Çorbası Tarifi

 

ev temizliği

 

Malzemeler

 

- 2 adet doğranmış salatalık
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze nane
- Tuz

 

Tüm malzemeyi blenderdan geçirip iyice karışmasını sağlayın. Kişi sayısına göre malzemeleri artırabilirsiniz. Soğuk bir çorba olduğu için her an servis edebilirsiniz. 
 

Malzemeleri dilediğiniz gibi değiştirebilir, kişi sayısına göre arttırıp azaltabilirsiniz. Siz de az malzeme kullanarak denediğiniz yemek tariflerini bizimle paylaşabilirsiniz. 

Web Tasarım