Meyve ve Sebzelerini En Doğru Şekilde Yıkadığından Emin Misin?

beylikdüzü ev temizliği

 

Sofralarımızın vazgeçilmezi meyve ve sebzeler yetiştirilirken sağlımızı tehlikeye atacak yüzlerce farklı zehire maruz kalıyor. Eğer doğru yıkama yöntemlerini uygulamıyorsan ne yazık ki zehirlerinden arınmayan meyve ve sebzeleri tüketiyorsun demektir. İşte temizlikte uygulayabileceğin en doğru yöntemler;

 

1. Ayrı Ayrı Yıkamayı İhmal Etme

 

beylikdüzü temizlik şirketleri

 

Bir çoğumuz zamandan tasarruf etmek adına tüm yeşillikleri aynı kabın içinde yıkarız. Ancak unutmamalısın farklı sebzeler farklı tarlalarda yetiştiğinden hepsinin üzerinde farklı kimyasal atıklar haliyle zehirler bulunuyor. Daha da önemlisi bir arada yıkayarak üzerlerinde bulunan kimyasal atıkları bir birlerine bulaştırmalarına sebep oluyorsun.  Yapman gereken sebzeleri farklı kaplarda yıkayarak bir birlerine zehirlerini aktarmalarına engel olmak.

 

2. Kabuklu meyveleri yıkıyor musun?

 

avcılar temizlik şirketleri

 

Sen de nasıl olsa kabuklarını soyuyorum diye düşünerek kabuklu meyveleri yıkamıyorsan üzerinde bulunan ve sağlığın için büyük tehdit oluşturan zehirlere maruz kalıyorsun demektir. Unutma kabuklu meyvelerin üzerinde bulunan tarım ilaçları meyvenin kendisine de bulaşacaktır. Kabuklu meyvelere musluğun altında ovalayarak yıkamadan soymaman gerektiğini unutma!

 

3. Hepimizin bildiği yöntem; Sirkeli su

 

esenyurt temizlik şirketi

 

Evet meyve ve sebzelerin üzerinde bulunan bakterilerden kurtulmanın en  bilinen yöntemi hiç şüphesiz sirkeli su. Bunun için yıkayacağın meyve ya da sebzeleri bir kaba aldıktan sonra 3 su bardağı suya bir bardak sirke ilave edip meyve ve sebzelerni bu sirkeli suda yaklaşık 15-20 dakika bekletip durulamaya geçebilirsin.

 

4. Orman meyveleri için bol su yeterli

 

bahçeşehir ev temizliği

 

Çilek, ahududu, böğürten gibi kabuksuz ve narin yapıllı meyveleri yıkarken sirke kullanamıyacağın gibi sertçe ovalayamazsın da, bunun için yapman gereken meyvelerini su dolu bir kap içinde 20 dakika kadar bekletmek. Ardından süzgeç içine alıp üzerine su tutarak kirli sudan ve bakterilerden tamamen kurtulacaksın.

 

Sen de meyve ve sebzelerini yıkarken uyguladığın doğal yöntemleri yorum olarak bizimle paylaş ve CleanGo ailesine katıl J

 

Web Tasarım