‘ANNE YEMEĞİ’ İLE SİZLERİ BULUŞTURAN YEMEK PLATFORMU: MAMAME

ev temizliği

 

 

Yüz binlerce kadın hemen her gün mesaisinin önemli bir bölümü yemek hazırlamakla geçirir. Ancak evde yemek yapmaya fırsat bulamayanlar, anne yemeğinin özlemini çeker. İşte MamaMe, bu yemek mesaisine maddi karşılık arayan, evlere yemek servisine anne dokunuşu ile farklılık getiren bir kadın projesi. 

webrazzi.com ’ un hazırladığı habere göre MamaMe, sisteme aldığı kadınlara sanal sayfaları üzerinden satış yapma ve sağlıklı anne yemeği hasreti çeken tüketici ile buluşmalarına imkân sağlıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nin destek verdiği MamaMe, hijyen sertifikalı kadınların evlerinde yaptığı yemekleri sattıkları dijital bir restoran.

 

 

Ev Yemeği Değil ‘Anne Yemeği’

 

 

ev temizliği

 

 

 

Yoğun çalışma yaşantısı nedeniyle yemek yapamayan ama anne yemeği özlemi çekenler için açılan, konum tabanlı bir online ev yemeği platformu MamaMe. 2017’de faaliyete başlayan girişim, şimdilik sadece İstanbul’da faaliyet gösteriyor. 

MamaMe online yemek servisi, MaMe olarak adlandırdığı aşçılar yani evde halihazırda yemek yapan kadınların her birini mikro birer restoran gibi sıralıyor. Konumunuza göre seçtiğiniz noktaya en yakın MaMe’lerin günlük menüsünde hangi yemekten kaç porsiyon olduğunu görebiliyorsunuz. MamaMe, kadınları destekleyen vizyonunu öne çıkarmak, rakiplerinden ayrışmak ve muhtemelen daha sıcak bir marka algısı yaratmak için, ev yemeği yerine “anne yemeği” demeyi tercih ediyor.

 


Yapay Zekâ Desteğiyle Menü Önerileri 

 

 

ev temizliği

Fotoğraf: MamaMe

 


MamaMe’nin diğer girişimlerden en önemli farkı, kadınları güçlendirmek konusundaki açık vizyonu. Bu vizyonla ağırlıklı olarak kadın kurucu ve ekiple yola çıkan MamaMe, gıda şirketlerinde üst düzey yöneticilik yapan Evrim Tankuş Hakyemez ile Boğaziçili iki kadın öğretim üyesi; Prof. Dr. Ayşegül Toker ve Prof. Dr. Pınar Yolum tarafından hayata geçirildi. 

MamaMe’nin teknoloji tarafını yöneten Pınar Yolum, MamaMe’ye özel “Cook-Comp” adlı bir yazılım geliştirilmesine öncülük etmiş. Yapay zekâ destekli yazılım, sistemdeki aşçılara ve kullanıcılara ilerleyen zamanlarda proaktif bir şekilde menü önerileri sunmaya başlayacak. 

MamaMe’nin hedefi Türkiye’deki ev kadınlarının mutfağını genişleterek onlara gelir sağlamak. “Bir sonraki adımda, Avrupa’nın önde gelen şehirlerine ve dünyaya açılarak, gittiği her şehirde dezavantajlı grupları ekonomiye katarak sosyal değer yaratan, bir dijital sağlıklı ev yemeği restoranı haline gelmek” şeklinde tanımlıyor hedefini.
 

 

Kaynak: www.webrazzi.com 
www.mamame.com.tr
 

Web Tasarım