AYAKKABI TEMİZLERKEN UYGULAMAN GEREKEN BİRBİRİNDEN FAYDALI BİLGİLER

 

Kıyafetlerimizin tamamlayıcısı ayakkabılar bir kaç kullanımdan sonra lekeli ve tozlu bir hal alarak eskimiş gibi görünebiliyor. Oysa doğru temizlik yöntemlerini uyguladığında hem ayakkabını daha uzun süre giyebilir hem de tertemiz görünümüyle daha temiz ve bakımlı görünümü sağlayabilirsin. Ayakkabıları temizliğinde işini kolaylaştıracak bilgileri bir araya getirdik.

 

 1. Fazlalıklardan Kurtul

 

 

Eğer temizlemeyi düşündüğün ayakkabı bağcık, toka ya da diğer bağlama yöntemlerine sahipse öncelikle bunlardan kurtulmayı dene.  Bu fazlalıkları çıkarmadan temizlemeye başlayarak ıslattığın ayakkabı renklerini birbirine verebilir. Aynı zamanda bunlar genelde ayakkabının kendi materyalinden farklı bir üründen yapılır ve bunlar için farklı temizleyiciler ve yöntemler gerekebilir.

 

 2. Fırçalamadan Asla Islatma

 

 

Ayakkabının yüzeyinde biriken toz, çamur ve lekeler temizlenmeden ıslattığın takdirde ayakkabına işleyecek ve çamur haline gelerek lekeyi çıkarmanı zorlaştıracaktır. Ayakkabını yıkama işlemine sokmadan önce  eski bir diş fırçası ya da temizleme fırçası aracılığıyla kuru ayakkabının yüzeyindeki kirleri toz parçacıklarını çok bastırmadan fırçalamayı ihmal etme.

 3. Küçük Bir Lekenin Üstesinden Gelebilirsin

 

 

Beyaz ve tertemiz bir spor ayakkabıya sahipsin ama ayakkabının üzerinde küçük bir leke oluştu. Bu gibi durumlarda ayakkabının tamamını yıkayarak boşuna yıpratmana hiç gerek yok. Bir diş fırçasının üzerine damlatacağın oje çıkarıcı aseton ile lekeli bölgeyi fırçalayarak temizleyebilirsin. Böylelikle çok daha pratik şekilde tertemiz bir ayakkabıya kavuşacaksın.

 

 4. Pahalı Temizleyicilere İhtiyacın Yok

 

 

Her ayakkabıyı kullanıldığı malzemeden dolayı makinada yıkayamıyoruz. Bu gibi durumlar için tavsiye edilen pahalı temizleyicilere hiç ihtiyacın yok.  Su, karbonat ve beyaz sirke kullanarak bir kase içerisinde hazırladığın karışımı eski bir diş fırçası aracılığıyla ayakkabınızın tümüne yayın. Eğer lekenin derine işlediğini düşünüyorsanız macunu ayakkabı üzerinde kurumaya bırakabilirsin. Macun ayakkabı yüzeyinde iyice kuruduktan sonra lavabo içine elinle yıpratmadan yıkayarak durulama işlemini yapabilirsin. Böylelikle makinanın oluştuğu şekil bozukluklarından da kurtulabilirsin.

 

 5. Fön Makinandan Yararlanabilirsin

 

Genelde hepimiz ayakkabılarımızı yıkadıktan sonra onu güneşte kurumaya bırakır ve müdahale etmeyiz. Ancak güneşte bekleyen ayakkabılar ne yazık ki bir sür sonra rengini kaybedecektir. Yapacağın temizleme işlemi sonrası fön makinasından yararlanarak ayakkabınızı kurutmayı deneyin. Böylelikle hem daha çabuk kurumasını sağlayacak hem de renginin solmasını önlemiş olacaksın.

Web Tasarım