YANIMIZDAN AYIRMADIĞIMIZ ÇANTALARIMIZIN TEMİZLİK VE BAKIMI İÇİN UYGULAYABİLECEĞİMİZ YÖNTEMLER

Çantalarımız hepimizin gün boyu yanımızdan ayırmadığı, kombinlerimizin vazgeçilmezi aksesuarımızdır .  Bir çok eşyamızı, kozmetik malzemelerimizi, ve kalan ıvır zıvırları doldurduğumuz çantaları temiz ve bakımlı tutmak da haliyle çok zor oluyor.  Akan ve bulaşan kozmetik ürünlerinin lekeleri, kararma ve yıpranma derken kısa sürede eskimiş çantalarımızı daha temiz ve bakımlı kullanabilmek için birbirinden pratik yöntemleri bir araya getirdik.

     1. İçindekileri Boşaltmak İçin Bir Sonraki Kombini Beklemeyin

Gün boyu yanımızda taşıdığımız çantaların içi bir süre sonra yığınla faturalar, yarısı yenmiş aperatifler, bozuk paralar gibi şeylerle karmakarışık hale gelir. Bu karışıklıktan ve ıvır zıvırlardan kurtulmak için en fazla haftada bir çantanı ters çevirip içini tamamen boşalt ve gereksiz eşyalardan kurtul.

     

2. İç Kılıfını Unutma

Çantanın içindeki kılıf ve astarlar dışarıya doğru çekilebilir durumdaysa lavabonun üzerinde çantanın tüm iç cepleri elinle dışarıya doğru çekerek içlerindeki ufak kırıntılardan kurtulabilirsin. Eğer çantanın astarı dışarıya doğru çıkmıyorsa ufak bir vakumlu aparat işini görecektir. Böylelikle tüm kırıntılardan kurtulabilirsin.

 

     3. Nemli Bir Bezden Faydalanabilirsin

Çantanın içindeki kırıntılardan kurtulduk şimdi nemli bir bezi sabuna sürerek köpürmesini sağladıktan sonra çantanın iç yüzeyini bu bez yardımı ile iyice ovalayarak silebilirsin. Ardından yalnızca su ile ıslattığın bir bez aracılığıyla tekrar ovalayarak çantanın içini durulayabilirsin.

 

     4. Hızlı Müdahale Et

Sürekli yanımızda olan çantalarımız üzerinde her an kahve ya da rimel lekesi ile karşılaşabiliriz. Bu tür talihsiz durumlarda lekenin kuruyarak çantaya işlemesine izin vermeden bir bezi ıslatarak lekeyi yüzeyden hafifçe sıyırmalısın. Ardından yine temiz ve ıslak bez ile lekeli bölgeyi ovalayarak lekeden tamamen kurtulabilirsin.

     

5. Organize Olun

Eğer büyük bir kol çantasına sahipsen muhtemelen bir süre sonra çantanın içinde aradığın hiçbir şeyi ne yazık ki bulamıyorsun. Bunun için küçük kılıf ve cüzdanlardan faydalanabilirsin. Kozmetik eşyalarını, kalemleri, bozuk paralarını ve diğer ufak tefek malzemelerin için küçük kalemlik benzeri çantaları kullanarak karışıklığı ve çantanın kısa sürede kirlenmesini öneyebilirsin.

330

 

Web Tasarım