Kış Aylarında Ortaya Çıkan Cilt Kuruluğu İçin Doğal Çözümler

Kış aylarında havaların soğumasıyla ortaya çıkan cilt kuruluğu zamanla ciddi bir problem haline geliyor ve müdahale gerektirebiliyor. Özellikle el ve yüz bölgesinde sıkça karşılaşılan cilt kuruluğunu doğal ürünler ile müdahale ederek çok daha sağlıklı bir cilde kavuşabilirsin. İşte yalnızca doğal malzemeler ile uygulayabileceğin cilt bakım önerileri.

 

En İyi Nemlendirici: Hindistan Cevizi Yağ

 

ev temizliği

 

Kurumuş ve tahriş olmuş cildin en için kullanabileceğim hem doğal hem de sağlıklı bir nemlendirici işlevi gören hindistan cevizi yağı, cildini yumuşatarak kısa sürede pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Bunun için doğal yağların yer aldığı aktarlardan temin edebileceğin hindistan cevizi yağını duş sonrası tüm vücuduna dairesel hareketlerle uygulayabilirsin.

 

Bal ile Cildini Besleyebilirsin

 

istanbul ev temizliği

 

Cilt kuruluğuna en iyi gelen doğal ürünlerden biri de hiç şüphesiz ki bal. Duşa girmediğin önce yoğun cilt kuruluğu yaşadığın bölgeye bal ile masaj yapıp 10 dk bekledikten sonra duş esnasında durulamaya geçebilirsin. Balın yoğun nemlendirici etkisi cildinde uzun süre etkisi geçmeyen yumuşaklığı sağlıyor olacak.

 

Duş Rutinine Elma Sirkesi Ekleyebilirsin

 

istanbul ev temizliği

 

Elma sirkesi cildinin PH değerlerini koruyarak cildinin kurumasına engel olacaktır. Bunun için duş suyuna ekleyebileceğin bir miktar elma sirkesini durulanma suyuna ekleyerek 10-15 dk bu suda cildinin nem dengesini sağlamasına yardımcı olabilirsin.

 

Aloa Vera ile Kendi Bakım Kremini Hazırlayabilirsin

 

istanbul ev temizliği

 

Bir çoğumuzun evlerimizde çiçek olarak kullandığı aloa vera en ii cilt nemlendiricilerinden çok daha iyi bir sonuç veriyor. İçerisinde bulunan doğal iyileştirici özellikleri ile aloa vera cilt kuruluğunda en büyük yardımcın olacak. Bunun için yapman gereken bir dal aloa verayı ortadan ikiye ayırarak ortaya çıkardığın jel gibi bir kıvama sahip olan bitki özüne kuru bölgeye uygulamak. 10 dk bekledikten sonra durulama işlemine geçebilirsin. Düzenli uygulama ile çok daha sağlıklı ve nemli bir cilde kavuştuğunu fak edeceksin.

 

 

Web Tasarım