DOĞAL GÖRÜNEN KIŞ MAKYAJI NASIL YAPILIR?

ev temizliği

 

 

 

 

Mevsim kışa yaklaşınca nasıl bir makyaj tercihi yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Çünkü her mevsimin cildimize etkisi, renk seçimi vs. değişkenlik gösteriyor. Kışın cildimizin kuruması, dudaklarımızın çatlaması yüzümüzün de yorgun görünmesine neden oluyor. İşte bu nedenle kış makyajı, diğer mevsimlere göre daha fazla ilgi gerektiriyor. Peki, doğal görünümlü bir kış makyajı nasıl yapılır? 

 

 

 

 

1- Açık Tonları Tercih Edin

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Doğal görünen bir kış makyajı yapmak için öncelikle açık tonları tercih etmeniz gerektiğini bilin. Ten renginize göre uygun olarak seçeceğiniz pastel tonlar ile doğal ve çekici bir görünüme sahip olabilirsiniz. Kapatıcı olarak fazla yoğun olmayan BB kremler bir seçenek olabilir.

 

 

 

 

2- Gözlere Hafif Işıltı 

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Makyajı belirgin kılan ve en dikkat çekici olan yer aslında gözlerimiz. Kış aylarında hem doğal hem de canlı bir görünüme sahip olmak için far olarak pudralı astar farları tercih etmelisiniz. Bu şekilde, göz kapağındaki fazla yağın emilmesini sağlayabilirsiniz. Rimel olarak ise suya dayanıklı olanları tercih etmelisiniz. Çünkü soğuk, ve kuru hava, gözlerinizin sulanmasına neden olabilir. Böylece akan rimeliniz gözlerinize, özellikle de göz altlarına gölgeli görünümler oluşturur. Suya dayanıklı ürünlerin akma riski oldukça az olacaktır.

 

 

 

 

 

3- Dudakları Kurutmayan Rujlar

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

 

Sıra geldi ruj seçimine. Kış aylarında en çok dert yandığımız konulardan biri de kuruyan ve çatlayan dudaklarımızdır. Dudakları kurutmayan, gün boyu nemli tutan ama aynı zamanda da doğal renk veren rujlar seçmelisiniz. Hatta mümkünse ruj yerine nemlendirici kullanın. Çünkü ruj, dudakların çatlak görünümü gidermez. Dudağınıza bal sürerek çatlakları doldurup, sonrasında nemlendirici etkisi bulunan ruj kullanarak bu kötü görünümü en aza indirgeyebilirsiniz.

 

 

 

 

 

4- Ten Renginize Uygun Allık Seçin

 

 

 

 

 

ev temizliği

 

 

 

 

Allık, makyajı tamamlayan en önemli unsurdur. Doğal tonlarda bir kış makyajı için allığınızın çok hafif tonlarda olması gerekiyor. Açık tenliyseniz açık pembe tonlarını, koyu ten rengine sahipseniz şeftali tonlarını tercih edebilirsiniz. 


Kış aylarında cildinizde soğuğa bağlı kızarıklıkların giderilmesi adına, cilt tonunuzdan en çok iki ton koyu, kahverengi tonlarda bronzlaştırıcı kullanabilirsiniz. Bu sayede cildinizin solgun görünümünü ortadan kaldırmış olursunuz. Bronzlaştırıcıyı büyük bir allık fırçası ile çene, alın, burun ve yanaklara, hafif dokunuşlar şeklinde uygulayın. Elmacık kemiklerinize ise hafifçe pembe allık uygularsanız, daha canlı cilt görünümüne sahip olabilirsiniz. 
 

 

Web Tasarım